netbozum
tr.link

Sahifa Teması Hosting ?

7 Mesajlar 1.184 Okunma
acebozum
tr.link

Ozzyfb Ozzyfb ozancorumlu.com Kullanıcı
  • Üyelik 05.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** Ç**
  • Mesajlar 1121
  • Beğeniler 277 / 210
  • Ticaret 2, (%100)
Merhabalar.

Sahifa 5 teması kullanmaktayım. Wp sitem var. Natro paylaşımlı hosting kullanmaktayım.

Sitem çok yavaş. Css, js sıkıştırmayı bilmiyorum, yapamadım, resimlerim de sanırım optimize değil, önbellekleme olaylarını da beceremedim sanırım. Öncelikle bunları belirtmek istedim.

Bu temayı kullanıp, içeriği dolu olan arkadaşlara sesleniyorum. Yukarda beceremediğim şeylerden dolayı da sitem yavaş, temadan mı kaynaklı yoksa sadece hosting e bi suç atmalıyım ? Bu temayı hızlı bir şekilde kullanan arkadaşlar hangi hosting i kullanmaktalar ?

Teşekkürler.

Aylık 150k+ Tekil Özgün Eğitim Sitesi Reklam/Tanıtım Yazısı

http://goo.gl/YZb0E2
googleasistan
reklam

hasimotto hasimotto WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad C** T**
  • Mesajlar 91
  • Beğeniler 22 / 22
  • Ticaret 2, (%100)
Temayı kullanmadım, natroyu da hiç denemedim. Ama yapman gerekenler şöyle.

Öncelikle tüm resim dosyalarını bilgisayarına indir. Sonra kraken.io adresinden resimleri optimize et. tekrardan hostinge at. Basit herhangi bir karışıklık olmaz.

Sonra css dosyanı bilgisayarına indir. Css minify diye aratırsan nette css sıkıştırıcılar mevcut. Css dosyanı oraya yapıştır küçültsün kopyala ve css dosyana yapıştır. Sonra tekrar hostingine at.

Sonra cache eklentisi kur. 1 dakikanı almayacaktır. Cache eklentisi kurduktan sonra eğer paran varsa CDN hizmeti satın al. Maxcdn gayet kaliteli.

CDN hizmetini cache eklentisine tanıtırsan beraber çalışıyorlar. Siten bayağı hızlanacaktır.

CDN alamıyorsan cloudflare free kullanabilirsin. Kendi eklentisi var. Zehir gibi :)

Sorun her ikisi ile alakalı olabilir. Ama siten günlük 500-1K hit almıyorsa muhtemelen sorun temanda. Zira paylaşımlı hostingler o seviyeye kadar götürüyor genelde.

Yukarıda bahsettiğim işlemlerde eğer acemi isen 1 gün değilsen 2 saatini alacaktır. Üşenme yap. Tabi full yedek aldıktan sonra.

Kolay gelsin.
birfincanask

kişi bu mesajı beğendi.

Durotan Durotan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek 3D Sanatçı
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad F** T**
  • Mesajlar 1676
  • Beğeniler 204 / 340
  • Ticaret 2, (%100)
GTMetrix'te test ederseniz, CSS ve JS dosyalarının sıkıştırılmış hallerini size verir sistem. Oradan indirip yerine yerleştirirsiniz.

Önbellekleme için de, arkadaşın dediği gibi CloudFlare kullanabilirsiniz. Hem güvenlik açısından da bir nebze fayda sağlar.

Sorunun hostingde olduğunu hiç zannetmiyorum. Ben Goodnews gibi çok ağır bir tema kullanıyorum ama gerekli temel optimizasyonları yaptıktan sonra her ne kadar bir Sahifa olmasa da şuan tıkır tıkır işliyor.

Ozzyfb Ozzyfb ozancorumlu.com Kullanıcı
  • Üyelik 05.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** Ç**
  • Mesajlar 1121
  • Beğeniler 277 / 210
  • Ticaret 2, (%100)

hasimotto adlı üyeden alıntı

Temayı kullanmadım, natroyu da hiç denemedim. Ama yapman gerekenler şöyle.

Öncelikle tüm resim dosyalarını bilgisayarına indir. Sonra kraken.io adresinden resimleri optimize et. tekrardan hostinge at. Basit herhangi bir karışıklık olmaz.

Sonra css dosyanı bilgisayarına indir. Css minify diye aratırsan nette css sıkıştırıcılar mevcut. Css dosyanı oraya yapıştır küçültsün kopyala ve css dosyana yapıştır. Sonra tekrar hostingine at.

Sonra cache eklentisi kur. 1 dakikanı almayacaktır. Cache eklentisi kurduktan sonra eğer paran varsa CDN hizmeti satın al. Maxcdn gayet kaliteli.

CDN hizmetini cache eklentisine tanıtırsan beraber çalışıyorlar. Siten bayağı hızlanacaktır.

CDN alamıyorsan cloudflare free kullanabilirsin. Kendi eklentisi var. Zehir gibi :)

Sorun her ikisi ile alakalı olabilir. Ama siten günlük 500-1K hit almıyorsa muhtemelen sorun temanda. Zira paylaşımlı hostingler o seviyeye kadar götürüyor genelde.

Yukarıda bahsettiğim işlemlerde eğer acemi isen 1 gün değilsen 2 saatini alacaktır. Üşenme yap. Tabi full yedek aldıktan sonra.

Kolay gelsin.

cevabınız için teşekkürler.

acemi ötesiyim =)

css ve js sıkıştırmayı denedim csscompresor müydü neydi sitenin adı hatta, ama site kaydı, sorun fln çıktı, jsde de aynı şekilde :(

CDN ne açıkçası bilmiyorum.

WP Super cache indirdim, ayarlarını netten bulduğum kadarıyla yaptım, hiç verim alamadım. Sanırım beceremedim..

Ek Olarak:

Durotan adlı üyeden alıntı

GTMetrix'te test ederseniz, CSS ve JS dosyalarının sıkıştırılmış hallerini size verir sistem. Oradan indirip yerine yerleştirirsiniz.

Önbellekleme için de, arkadaşın dediği gibi CloudFlare kullanabilirsiniz. Hem güvenlik açısından da bir nebze fayda sağlar.

Sorunun hostingde olduğunu hiç zannetmiyorum. Ben Goodnews gibi çok ağır bir tema kullanıyorum ama gerekli temel optimizasyonları yaptıktan sonra her ne kadar bir Sahifa olmasa da şuan tıkır tıkır işliyor.

Cevabınız için teşekkürler.

Cloudflare ne onu da bilmemekteyim tam olarak =) Önbellekleme ile de kafamda deli sorular var. Benim sitem çok güncel bir site olacak. Her yeni yazı, video vs yüklediğimde bu sefer de yeni yazıların fln ziyaretçi ya da üyeye görünmemesi gibi bir sıkıntı olmayacak mı ?

Ek Olarak: Bu arada hedef kitlem sadece Türkiye.

Aylık 150k+ Tekil Özgün Eğitim Sitesi Reklam/Tanıtım Yazısı

http://goo.gl/YZb0E2
wmaraci
wmaraci

27207 27207 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
Cache kullanmayın site güncelse. Wp smushit eklentisini kurup çalıştırın. Resimleri kendi sıkıştırıp optimize eder. Her yeni yüklenen resimide optimize eder. Resim olayını böyle basitçe çözebilirsin. Zaten en çok alan tutan resimler olduğu için, bunlar sıkıştırılınca site baya hızlanır. Birde gereksiz eklentileri kaldırınca biraz daha iyileşir. En amatör, suya sabuna dokunmadan yapılabilecek önlemler bunlar.

nbrknk22 nbrknk22 SEO UZMANI Kullanıcı
  • Üyelik 18.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek SEO UZMANI
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad H** E**
  • Mesajlar 2770
  • Beğeniler 1194 / 724
  • Ticaret 129, (%100)
Siteyi hızlandırabilirim iletişime geçerseniz detaylı konuşalım.

https://www.dopinger.com/tr

ecan1453 ecan1453 Eren Can Kullanıcı
  • Üyelik 15.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Kamu Yönetimi
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** C**
  • Mesajlar 1212
  • Beğeniler 51 / 113
  • Ticaret 27, (%100)
WP Fastest Cache eklentisini öneriyorum hocam.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al