Arkadaşlar şimdi önereceğim özelliklerin hepsini ***'da gördüm. Orada özellikle ticareti fazlasıyla rahatlattığı için aynı özelliklerin burada da olmasını düşündüğüm için böyle bir konu açmak istedim. Maksadım ***'u taklit edin demek değil fakat bu gibi özelliklerin WM Aracı'na da gelmesi uzun süredir durağan bir şekilde yoluna devam eden WM Aracı için iyi olur diye düşünüyorum.

1-) Hızlı Mesaj

Mesela adamın biri şu özellikte sitelerden link alımı yapılacaktır diye konu açmış ve özel mesaj gönderilmesini istemiş. Özel mesaj göndermek için adamın kullanıcı adının üstüne tıklayıp özel mesaj gönder diyerek farklı bir sayfada özel mesaj gönderiyoruz. Bunun yerine açılan konuda alıntı butonunun yanına hızlı mesaj diye bir buton koyulsa ve o butona tıklayınca sayfa içerisinde bir form açılsa ve o form üzerinden mesajı gönderebilsek daha iyi olur. Şöyle ki;

2-) Anlık Mesajlaşma

Yine ticarette oldukça işe yarayan bir özellik. Ticaret yapan iki kişinin Skype vs. isteyip mesajlaşması yerine forum üzerinden anlık mesajlaşması sağlanabilir. ***'da bu eğer taraflar arkadaş ise anlık mesajlaşabiliyorlar. Bu şekilde olması daha iyi olur diye düşünüyorum.

3-) Özel Mesajlaşmada Değişiklik

Özellikle karşı tarafın mesajı okuyup okumadığını görebileceğimiz bir sistem çok iyi olur. Ve mesajlar alt alta olursa onlarca alıntı penceresinden kurtulmuş oluruz. Şöyle ki;

Buradaki gibi olursa konuşmanın ekran görüntüsü rahatlıkla alınır veya konuşmayı rahatlıkla yöneticilere şikayet edebiliriz.

4-) Kullanıcılar Hakkında Not Alma

İstediğimiz kullanıcının profiline girerek not alma kısmından kullanıcı ile ilgili not alabilelim. Bu notu, notu alan dışında kimse görmemeli.

WM Aracı yapması gereken bu gibi yenilikleri yapmaya başlarsa çok daha iyi olur. Aksi takdirde diğer forumların önüne geçebilmesi çok zor.