Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar;

Şimdi ben bir wordpress teması geliştirmeye başladım. Sona da oldukça yaklaştım. Güzel olduğu kanısımdayım ve şu günlerde biraz paraya ihtiyacım olduğu için satmayı planlıyorum. Bu yüzden aklıma bir kaç soru takıldı.

Öncelikle karar veremediğim bir konu var;

Temaya admin paneli eklemeli miyim ? Yani wordpress'in slider gibi eklentilerin kategorileri falan admin panelinden düzenlenebilir mi olsun yoksa bir kullanım klavuzu mu hazırlayayım. Kullanım klavuzu hazırlamayı admin paneli olsa bile muhtemelen yapacağım ama eğer admin paneli eklemezsem "şu dosyada şu satırda şuradaki numaraları kategorinizin ID'si ile değiştirin" şeklinde yapmayı düşünüyorum. Admin paneli eklemek istememin sebebi ise fazladan sorgu çalıştırmak istememem. Daha basit bir tema olsun istiyorum. Bu şekilde olursa kullanıcılar açısından çok sıkıntı yaratır mı ?

Diğer bir sorum ise şu, ben temamda şu anda oldukça yaygın olan manşet sistemini kullandım. Bir çok sitede karşılaşabiliyoruz. Slider şeklinde değil belli haberler öne çıkarılmış şekilde. Örnek olarak http://theme-sphere.com/smart-mag/ bu temayı gösterebilirim (aynı zamanda slider var ama bende slider yok). Sorum ise şu, insanların yok onu buradan almışsın bunu şuradan çalmışsın demesinden korkuyorum. Ama şunu belirtmeliyim tema tamamen özgün. Kendi tasarımım

Üçüncü ve son olarak ise aklımdaki soru işareti şu, temaya lisans koyma taraftarı değilim. Themeforest'taki gibi alan istediği şekilde özgürce kullansın. Çok uçuk bir yiyatta tazmak istemiyorum. Ama beni tedirgin eden temayı alan birinin prim yapmak amacıyla ücretsiz bir şekilde yayınlaması. Yani sonuçta yapacak olan şifrelenmiş temaya da bunu yapar. İnsanlara bu konuda güvenmeli miyim ?

Arkadaşlar son olarak sorular dışında bir şey söylemek istiyorum, lütfen sen her şey bize soracaksan bu işe girme, bu iş profesyonel işi falan diyecekler yorum yazmaya zahmet etmeden konudan çıksın. Ben eğer bir şeyler tasarlamayı seven birisiysem bu işe bir yerden başlamılıyım diye düşünüyorum. Aklımdaki soruları da size sorma istedim.