Kolay fakat iyi trafik sağlandığında para kazandıran bir yoldur link kısaltarak para kazanmak. İşlem
kolay link kısaltma sitelerine aza oluyorsunuz üyelik esnasında sizden paypal ödeme bilgilerinizi istiyorlar. Ödemeleri belirli bir miktara gelince çekebiliyorsunuz.
Üyelik gerçekleştirdikten sonra link kısaltma servisine ait üye oturumunuza girip kısaltmak istediğiniz linki alakalı yere yapıştırdığınızda sistem size bir kısa link oluşturuyor. Bu link üzerinden asıl siteye olan yönlendirmeler neticesi minik bir miktar para kazanıyorsunuz. Şunu baştan belirtmek gerekli ki şayet ciddi trafiklerde bir hedefiniz yoksa bu işten para kazanamazsınız. Zira binlerce tıklama sonrasında yalnızca 5 dolar gibi bir fiyat birikiyor hesabınızda.
Link kısaltma siteleri hangileri?

Benim en çok kullandığım (ödemelerini garanti olarak ve vaktinde yaptığı için) site adf.ly. Adf.ly bu işte başı çeken bir firma reklamları daha düzeyli ayrı olarak reklamı geç butonu Türkçe. Kimi yabancı kısaltma sitelerinde reklamı geçme butonu ingilizce olduğu için ziyaretçi absürt sapan bir siteyle karşılaştım ön yargısı ile reklamın geçmesini beklemeden siteyi kapatabiliyor. Bu yüzden reklamı geç butonunun Türkçe olan kısaltma servisleriyle çalışmaya ehemmiyet gösterin. Diğer bir servis de link.tl. Bu site Türk sitesidir ve ödemelerini vaktinde yapar ancak adf.ly kadar çok kazandırmıyor.
Önemli olan kısaltma sitesi değil kısaltmaları trafikle arttırmak

Rastgele bir kısaltma servisine üye olabilirsiniz bunda hiç bir mesele yok asıl iş linklerinizi yayacağınız trafiği ele geçirmektir. Eğer günlük binlerce ziyaretçisi olan bir siteniz yoksa değişik yollar keşfetmek gerek. Ben her bir çok yol kullanıyorum şimdi size enteresan bir yöntemden söz edeceğim bunu yabancı bir forumdan okumuştum yöntem tam olarak şöyle işliyor.
Öncelikle youtube, izlesene, videmo ve dailymotion tarzı video sitelerine üye oluyorsunuz. Üyelik işlemleri bitirdikten sonra hemen popüler bir kaç video üretmeniz lazım. Üretmek derken birşey kaydetmenize gerek yok hem popüler hemde evvelce üretilmiş bir video bulmaktan söz ediyorum. Sözgelimi hande yener in yeni albümü ve klibi çıktığında hemen bu videoyu indirip tüm video sitelerine yükleyin. Videoyu yüklerken video izahına hande yener le alakalı bir kaç sürpriz bilgi girerek okuyucuyu kısalttığınız linkle beraber bir haber veyahut magzin sitesine yönlendiriyorsunuz. Günde videonuzu 100 kişi izlediğinde bu 100 kişinin belki 20 si bu linke merakından tıklayacak. Tıklama sonrası pek hoşnut olmayabilir ama kasıt kısaltılmış linki tıklattırmak.
Bu metodu kopyalayın ve çoğaltın hesaplarınızdan daimi popüler videolar paylaşın ve linklerinizi video izah bölümüne yerleştirin. Bu video linklerini bloglarda, forumlarda ve facebook gibi mecralarda da paylaşabilirsiniz. Hr yaptığınız paylaşım viral dağılmayla beraber giderek size trafik=tık başı kazanç olarak geri dönecektir.
Kaynak : http://www.arkayuzu.com/2015/02/link-ksaltarak-para-kazanmak.html