netbozum
tr.link

VPS den panel kurulumu

23 Mesajlar 5.528 Okunma
acebozum
tr.link

sorueki sorueki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)
Denemediğim tek bir tane bile panel kalmadı (sanıyorum 30 kadar panel denedim). Fakat vesta panel kesinlikle kullanımı en kolay olanıdır. Kurulum yapmak ve bir web sitesi eklemek 15 dakikadan fazla almaz. Ayrıca e-posta ve web analiz seçeneklerinin yanı sıra otomatik yedekleme, cron desteği de bulunuyor. Gerçekten ücretsiz olarak bulunmaz nimet.

Panel ayrıca nginx tabanlı. Bellek harcaması çok az. Kurulumdan sonra arkanıza bakmıyorsunuz.

Ek olarak; Sitelerinizi uptimerobot.com'a eklemeyi de unutmayın.

Bulduğum en sağlam kurulum burada anlatılıyor. Ubuntu 12.04 üzerine kurulumu verilmiş ama ben Ubuntu 14.04 üzerine kurdum. Hiçbir sorun yaşamadım.

Komutlar şöyle

sudo apt-get update

sudo apt-get dist-upgrade

curl -O http://vestacp.com/pub/vst-install.sh

sudo bash vst-install.sh

Sonra yes diyerek kuruluma başlıyorsunuz. Kendisi tamamen otomatik kuruluyor. Hepsi bu kadar.

(Elbette curl ve bash çalışmaz ise

sudo apt-get install curl veya
sudo apt-get install php5-curl
sudo apt-get install bash

ile bunları sunucuya yüklemeniz lazım.)

Ardından panelinize girdiğinizde default.domain için kendi alan adınızı ns olarak ayarlayın. İlk sitenizi WEB bölümünden ekleyin. Sonra e-postaları ayarlayın. webstatst ve webmail çalışmadığı zaman services bölümünden ilk sitenizi ve apache'yi tekrar çalıştırın. Zaten bir daha susmaz. Hepsi bu kadar.

Dilerseniz bunların yanı sıra VPS güvenlik ayarlarını aratıp uygulayabilirsiniz.
onkos

kişi bu mesajı beğendi.

Durgun sular derin akar.
googleasistan
reklam

mondschein mondschein WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek sd
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** D**
  • Mesajlar 1206
  • Beğeniler 52 / 147
  • Ticaret 5, (%100)

bilgive adlı üyeden alıntı

Denemediğim tek bir tane bile panel kalmadı (sanıyorum 30 kadar panel denedim). Fakat vesta panel kesinlikle kullanımı en kolay olanıdır. Kurulum yapmak ve bir web sitesi eklemek 15 dakikadan fazla almaz. Ayrıca e-posta ve web analiz seçeneklerinin yanı sıra otomatik yedekleme, cron desteği de bulunuyor. Gerçekten ücretsiz olarak bulunmaz nimet.

Panel ayrıca nginx tabanlı. Bellek harcaması çok az. Kurulumdan sonra arkanıza bakmıyorsunuz.

Ek olarak; Sitelerinizi uptimerobot.com'a eklemeyi de unutmayın.

Bulduğum en sağlam kurulum burada anlatılıyor. Ubuntu 12.04 üzerine kurulumu verilmiş ama ben Ubuntu 14.04 üzerine kurdum. Hiçbir sorun yaşamadım.

Komutlar şöyle

sudo apt-get update

sudo apt-get dist-upgrade

curl -O http://vestacp.com/pub/vst-install.sh

sudo bash vst-install.sh

Sonra yes diyerek kuruluma başlıyorsunuz. Kendisi tamamen otomatik kuruluyor. Hepsi bu kadar.

(Elbette curl ve bash çalışmaz ise

sudo apt-get install curl veya
sudo apt-get install php5-curl
sudo apt-get install bash

ile bunları sunucuya yüklemeniz lazım.)

Ardından panelinize girdiğinizde default.domain için kendi alan adınızı ns olarak ayarlayın. İlk sitenizi WEB bölümünden ekleyin. Sonra e-postaları ayarlayın. webstatst ve webmail çalışmadığı zaman services bölümünden ilk sitenizi ve apache'yi tekrar çalıştırın. Zaten bir daha susmaz. Hepsi bu kadar.

Dilerseniz bunların yanı sıra VPS güvenlik ayarlarını aratıp uygulayabilirsiniz.

Hocam vestacp yi hala kullaniyorsaniz birkac sorum olacak.

Backup olay nasil. Her gece belli saate yedek almasini istiyorum.

Site eklerken nginx ve apache ayari en iyi nasil yapiliyor. Apache icin hosting, nginx icin cache sectim.

bokssever bokssever WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek İşçi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad R** G**
  • Mesajlar 23
  • Beğeniler 3 / 4
  • Ticaret 0, (%0)
kurulum isteyenlere yardımcı olabilirim tek isteğim debian 6.0 yada 7.0 x86_64

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al