Servet USLUER adlı üyeden alıntı

Masaüstünde boş bir metin belgesi açın içine sadece boş bir karekter koyup kaydedin. Çıkın üzerine sağ tıklayın. Diskteki boyutu ile dosya boyutu farklı olarak göreceksiniz.

Durum aynı aslında.

Diskteki boyut ile dosyadaki boyut arasındaki fark değil sorunum. Anlatamadım sanırım.

414 kb boyutundaki resmi daha wp ye hiç yüklemeden direkt olarak tinypng.com da sıkıştırdım. 122 kb yaptım. Sonra yazımı yazdım, resmi öne çıkarılan görsele koydum. Wp/Ortam dan baktığımda da, yazının içerisine de baktığımda da boyutu 122 kb olarak görmekteyim doğal olarak.

Fakat siteden ilgili yazıya tıkladığımda, öne çıkarılan görsel olarak aynı fotuyu yukardaki resimde olduğu gibi görmekteyim. Farklı kaydet dediğimde boyutunun 414 kb olduğu görüyorum ama !

wp-content/uploads kısmında da 414 kb lik bi foto daha var. Ben en başta böyle bir fotoyu daha hiç wp ye eklemeden sıkıştırma yapıyorum. Nasıl olabiliyor bu ?

Site hızıyla ilgili çok fena sorunlar yaşıyorum, tek tek uğraştım resimleri optimize ettim, şimdi de bu çıktı, en başa döndüm.