Ozzyfb
ozancorumlu.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
O** Ç**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Merhaba.
Photoshop kullanmayı pek bilmediğin için (cahillik işte) sitem için fotoğrafları tabletimde var olan bir application ile yapıyorum. (PicsArt)
Resimi oluşturduktan sonra mailime atıyorum ve Kraken ile sıkıştırdıktan sonra wp siteme yüklüyorum.
Sitemde hız ile ilgili halen sorun yaşamaktayım. Bu soruyu da bu yüzden soruyorum.
Mail olarak app ten PNG olarak resim geliyor. Acaba başka formatta mı yapmalıyım daha ufak ebatlı resimler elde etmek için ?
Ya da genel olarak başka bir önerisi olan var mı acaba bu konuda ?
NOT: Resimler de öyle çok komplike resimler değil aslında, sitem imzada mevcut, olan resimleri inceleyebilirsiniz. Başka bir önerisi olan varsa da lütfen paylaşsın.
Teşekkürler.
Aylık 150k+ Tekil Özgün Eğitim Sitesi Reklam/Tanıtım Yazısı
http://goo.gl/YZb0E2
ntka
https://ntka.org
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Agent
-
-
Ad Soyad
N** T**
-
-
-
Ticaret
262, (%100)
PNG olarak kullan resimleri siteniz yavaş ise bunun sebebi illaki resimler değildir eklentiler olabilir temanızdan kaynaklı olabilir bir çok etken var bunun için.
dijitalsite.com.tr ister al / ister sat / yeni üyelere 20 tl bakiye hediye
Ozzyfb
ozancorumlu.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
O** Ç**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
ntka adlı üyeden alıntı
PNG olarak kullan resimleri siteniz yavaş ise bunun sebebi illaki resimler değildir eklentiler olabilir temanızdan kaynaklı olabilir bir çok etken var bunun için.
Cevabınız için teşekkürler.
Hız için bir çok şey yaptım elimden geldiği kadar.
Fakat halen bir sıkıntı var sanırım, siteyi açınca vs resimlerin geç yüklendiğini görüyorum. Temada vs hiçbir sıkıntı yok.
Resimleri de optimize ettim fakat sanırım resimlere tekrar yoğunlaşmam gerekiyor diye düşündüğüm için bu soruyu sormak istedim.
200 kb lik bir foto büyük bir boyut mudur mesela sizce ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
B** C**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
önemli olan yaparken boyut bence. ben bakıyorum eğer arka planı sihirli silgi aracıyla temizlemediysem direk bakıyorum jpeg png8 ve png 24 e ve hangisi daha az yer tutuyor ona göre kaydediyorum
Ozzyfb
ozancorumlu.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
O** Ç**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
bjlkl adlı üyeden alıntı
önemli olan yaparken boyut bence. ben bakıyorum eğer arka planı sihirli silgi aracıyla temizlemediysem direk bakıyorum jpeg png8 ve png 24 e ve hangisi daha az yer tutuyor ona göre kaydediyorum
Ben bu eklentide yaparken boyutunu göremiyorum, allah ne verdiyse yapıyorum zevkime göre..
Daha sonra png ile mailime attığımda görüyorum. Kraken ile küçültüyorum ama ne biliyim, hala mı büyük kalıyor anlamıyorum ki..
200-300 kb fln büyük boyutlar mı resimler için ? Siteme giriş yapar mısınız mesela, sayfa hızı yavaş mı sizde de ? Resimler geç yükleniyor gibime geliyor benim, ondan resim üzerine tekrardan yoğunlaşayım dedim.
Ek Olarak:
bjlkl adlı üyeden alıntı
Ben bu eklentide yaparken boyutunu göremiyorum, allah ne verdiyse yapıyorum zevkime göre..
Daha sonra png ile mailime attığımda görüyorum. Kraken ile küçültüyorum ama ne biliyim, hala mı büyük kalıyor anlamıyorum ki..
200-300 kb fln büyük boyutlar mı resimler için ? Siteme giriş yapar mısınız mesela, sayfa hızı yavaş mı sizde de ? Resimler geç yükleniyor gibime geliyor benim, ondan resim üzerine tekrardan yoğunlaşayım dedim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
B** C**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
photoshop la yaparken web için kaydetme seçeneği var. çok da iyi photoshop bilmene de gerek yok yapabilmek için. webiçin kaydet seçeneğinde hangi tür için ne kadar boyut kaplayacağı yazar. kullanılan renklere göre bir pn8 yaparsın bir jpeg bir png24 yani photoshoptan yap ama sitede yavaşlama sorunu eğer 100-300kB arası fotolar varsa fotolardan değildir. eklentiler yavaşlatabilir. sunucuyla ilgili de olabilir belki sunucu özelliklerini bilmiyorum. eklenti kullanmak yerine hazır kodlar aramak daha iyi olur
Ozzyfb
ozancorumlu.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
O** Ç**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
bjlkl adlı üyeden alıntı
photoshop la yaparken web için kaydetme seçeneği var. çok da iyi photoshop bilmene de gerek yok yapabilmek için. webiçin kaydet seçeneğinde hangi tür için ne kadar boyut kaplayacağı yazar. kullanılan renklere göre bir pn8 yaparsın bir jpeg bir png24 yani photoshoptan yap ama sitede yavaşlama sorunu eğer 100-300kB arası fotolar varsa fotolardan değildir. eklentiler yavaşlatabilir. sunucuyla ilgili de olabilir belki sunucu özelliklerini bilmiyorum. eklenti kullanmak yerine hazır kodlar aramak daha iyi olur
Acaba açılışta sitemin temasında da kaynaklı çok fazla resim olduğu için bu boyutlar sorun oluyor olabilir mi ?
Ozzyfb
ozancorumlu.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
O** Ç**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
bjlkl adlı üyeden alıntı
bir etken tabiki ama onlar olmadığı zaman da yavaşlık sorununu yaşama ihtimaliniz var. ama etiketleri arasında nedense baya bir dosya yüklemesi yapılmış. head etiketi de sayfa yüklenmeden önceki bilgileri verir. body ise sayfanın içeriğidir. siz yüklenme aşamasında olan head bölümünü bayağı yormuşsunuz. bende sadece meta açıklamaları ve gerekli css ve js dosyalarının includeları var etiketleri arasında
Hmm..Açıkçası teknik hiçbir bilgim olmadığı için...
Header a bilerek bişi yapmadım =) Ne var içinde, ne yok, ne gerekli, ne gereksiz, gereksizleri nereye nasıl atarım, ne değişir atarsam, ne değişmez vs. hiçbi bilgim yok =)