İlk olarak 1999 yılında kullanıma sunulan ve 2003 yılında Google'ın satın almasıyla birlikte oldukça popüler hale gelen blog servisi Blogger, o tarihten bu yana çeşitli cinsel içerikli bloglara belirli kısıtlamalar ve uyarılar dahilinde izin veriyordu. Ancak Google bu stratejisini değiştirdi ve 23 Mart 2015 tarihi itibariyle Blogger'da artık bu tarz paylaşımların yasaklanacağı duyurusunu yaptı.

Konu ile ilgili olarak hali hazırda cinsel içerikli bloga sahip olan kullanıcılara uyarılarda bulunan Google, bundan sonra bu tarz içeriklerin sadece blog sahibi ve blog üzerinde yetkisi olan diğer yöneticiler tarafından görüntülenebileceğini ve bu blogların diğer ziyaretçilere gizli olarak gözükeceğini belirtti.



Blogger Yardım sayfasında da değişiklik yapan Google, 23 Mart 2015 tarihi itibariyle müstehcen ve çıplaklık içeren fotoğraf ve vidoların herkese açık şekilde paylaşılamayacağını vurguladı. Ancak kamu yararı gözetilen; sanatsal, eğitsel, belgesel ve bilimsel değer taşıyan içerikler söz konusu olduğunda çıplaklık içeren bu içeriklere izin vermeye devam edileceği de belirtildi.

Kaynak: webmasto.com/blogger-cinsel-icerikli-paylasimlar-yasaklandi