Karikatürname adlı üyeden alıntı
Anlamamakta ısrar etmenizin nedeni nedir? Ben orda belirttim, kişisel olarak bu tür kriterleriniz olabilir, ama pratik hayat ile sizin inançsal kriterleriniz birebir uyuşmayabilir dedim.Söz gelimi, islam dininin yada başka bir dinin haram/helal ayrımı beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Ben akıl ve bilimsel doğrular ile, insanlığın biriktirmiş olduğu değer yargıları üzerinden bakıyorum hayata. Ben hayatımı buna göre biçimlendirmiyorum. Ama sen buna göre davranabilirsin, o senin bileceğin bir şey. Kişiye göre değişir yani.
Toplumsal yaşamın ortaçağ arap kültürü ile belirlenmesi söz konusu olamaz zaten. Öyle olsaydı seyahatlerde devenin tercih edilmesi gerekirdi. İnternetten para kazanmayı değil, çölde koyun ticaretini konuşuyor olmanız lazımdı şimdi. Öyle olmadığına göre, artık günün koşullarına göre biçimleniyor hayat demektir. Hayatın somut gereklilikleri ve toplumsal/hukuki kurallar dışında elbette kendinize göre kimi kriterler belirleyebilir, bunları da dikkate alarak ticaret yapabilirsiniz, bu sizi bağlar.
Burada ve google ile ilişkilerde de dini yada inançsal kriterler değil, hukuki kurallar geçerli olduğu için sorunun burada sorulması saçma.
Müthiş bir mantığa ve zekaya sahipsin. İslam ortaçağ arap kültürü değildir. İslam bütün İnsanlığa inmiştir ve dünya yok olana kadar hükmü sürecektir.
İslam gericiliği ve yobazlığı teşvik etmez her zaman okumayı, çalışmayı gelişmeyi emreder.İnsanlar istediği gibi yaşayabilirler Müslüman olanlarsa hangi çağda olursa olsunlar ister çölde, isterse de uzay da İslamın kurallarına göre yaşamak zorundalar. Senin de anlamadığın konu bu.