Kardeşim ben bu soruyu bilgisi olan birine sordum siz diyorsunuz sizin dinsel inancınız beni bağlamaz ozaman neden yorum yapıyorsun yapma kardeşim seini ilgilendirmiyorsa yorumda yapmam eğer düşünceni söyleyeceksen buyur başımın üzerinde yerim var ama bu tür yorumlar yapman çok saçma bence.
Şöyle bir durum var gitsem din adamına sorsam bu tür reklamlara vercegi cevaplar sabittir ama burda bu sistem hakkında bilgili kişiler var bence konu çok doğru yerde.
Şöyle bir durum var gitsem din adamına sorsam bu tür reklamlara vercegi cevaplar sabittir ama burda bu sistem hakkında bilgili kişiler var bence konu çok doğru yerde.
Kardeşim hadis usulu fıkıh usulu ve tefsir derslerini az çok okuduk ve öğrendik. Bir çok kitap okuduk. Allaha hamd olsun ki haramı helali ve islamı öğrendik. O kumar ve iddia kuranda gectiği üzere haramdır. Ve her harama vesile olan kişide ortakdır. Şimdi orada kalkıp "oynayın" demiyorsun diye bundan kurtulamazsın. Yorumların hiç birini okumadım çünkü iş karışmış. İçki içen içer kumar oynayan da oynar. Kimse bu helal demez diyemez çünkü. Bende sana söylüyorum. Mesela bir hadis vardır sahih. İçki içen,tasıyan,servis eden, içki için üzüm diken ve bu sekilde 8 sınıf insan Peygamberin diliyle günahkardır. İçki kumar zina kimse helal diyemez demez de zaten. Ama bunun yanında bunlara yardım veya servis ya da sunmak da haramdır. Konu tartışma ortamına dönmesin. Delilleriyle özelden yazarım istersen.