Ağırlık merkezini değiştirmek işe yarasa bile tam olarak çözüm olur mu bilemem. Örneğin yolda yürürken elinizden düşse ve ekran sivri çıkıntıları olan bir taş parçası üzerine denk gelse yine kırılma ihtimali var. Dört ayak üstüne düşen kedi gibi telefonu hep arka tarafı üzerine düşecek şekilde tasarlansa bile bir sürü çarpma senaryosu üretilebilir ve bunların hepsine tam çözüm sağlar mı bilemem.

Dik çarptığında enerjiyi sönümleyebilecek bir yapı telefona yapılabilir mi diye düşünüyorum, o da olsa bile telefonun boyutunun biraz daha büyümesi demek.

Telefon kılıfını telefonun içine entegre edebilirsek fazla sıkıntı olmadan sorun çözülür gibi. :)

Ayrıca bir de şöyle bir durum var, neden daha dayanıklı üretip potansiyel bir kazançtan vazgeçsinler? Bildiğim kadarıyla ekranlar genelde pahalı oluyor. Zaten bu ekranla ilgili olarak gerek dayanıklılık, esneklik gibi faktörler olsun çalışmalar yapılıyordu. Eklemek isteseler eklerlerdi diye düşünüyorum. (Tabi maliyet, kullanılabilirlik vs. konusunda çok bilgim yok, sığ bir görüş olabilir.) Nihayetinde iyi para getiren bir şey bu ekran değiştirme işi, çözüm bulunsa/bulunduysa bile neden bunu yapsınlar?