Aşağıda ki seçenekleri gözden geçirmelisiniz
1- Hosting hesap bilgileriniz çalınmış olabilir.
2- E-Posta hesapları kullanıyorsanız herhangi birinin şifresi çalınmış olabilir. (Hosting firmanız hangi mail adresinden mail gittiğini belirtmek zorunda)
3- /wp-content/uploads/ e /plugin/ klasörleri içerisini çok detaylı bir şekilde incelemeniz gerekmektedir. Genelde anlamsız karakterlerden oluşan bir .PHP uzantılı dosya bulunabilir. (Örneğin; ncxn.php, ans.php, logo.php, image.php, thumpnail.php thumps.php gibi )
4- SharedHosting hizmeti aldığınız firmadan PHPMail() fonksiyonlarının açık olup olmadığını öğreniniz. Eğer açıksa büyük ihtimal Wordpress düzeneğini kullanarak PHPMail() ile SPAM gönderimi yapılıyordur. Bu durumda siz bir şey yapamazsınız hosting firmanız php.ini den " disable_functions " alanından mail fonksiyonunu devre dışı bıraksın sorun çözülür.
5- Son olarak firmanızın sunucusunda PHP açıkları vardır ve dizin erişimine hackerlar rahat bir şekilde erişim sağlaya biliyorlardır.
Genelde hemen askıya alması isabetli olmuş olabilir çünkü çok fazla SPAM gidiyorsa sorunun tespiti için hesabı askıya almak doğru bir yol. Ama firmanız size bu konuda destek sağlaması gerekmektedir.
İyi çalışmalar.
1- Hosting hesap bilgileriniz çalınmış olabilir.
2- E-Posta hesapları kullanıyorsanız herhangi birinin şifresi çalınmış olabilir. (Hosting firmanız hangi mail adresinden mail gittiğini belirtmek zorunda)
3- /wp-content/uploads/ e /plugin/ klasörleri içerisini çok detaylı bir şekilde incelemeniz gerekmektedir. Genelde anlamsız karakterlerden oluşan bir .PHP uzantılı dosya bulunabilir. (Örneğin; ncxn.php, ans.php, logo.php, image.php, thumpnail.php thumps.php gibi )
4- SharedHosting hizmeti aldığınız firmadan PHPMail() fonksiyonlarının açık olup olmadığını öğreniniz. Eğer açıksa büyük ihtimal Wordpress düzeneğini kullanarak PHPMail() ile SPAM gönderimi yapılıyordur. Bu durumda siz bir şey yapamazsınız hosting firmanız php.ini den " disable_functions " alanından mail fonksiyonunu devre dışı bıraksın sorun çözülür.
5- Son olarak firmanızın sunucusunda PHP açıkları vardır ve dizin erişimine hackerlar rahat bir şekilde erişim sağlaya biliyorlardır.
Genelde hemen askıya alması isabetli olmuş olabilir çünkü çok fazla SPAM gidiyorsa sorunun tespiti için hesabı askıya almak doğru bir yol. Ama firmanız size bu konuda destek sağlaması gerekmektedir.
İyi çalışmalar.
1- Hesap bilgilerini değiştireceğim birazdan.
2- Bir tane e-posta kullanıyorum. Onu da gmail e yönlendirmiştim. Hosting firması tam olarak nerden spam çıktığını söylemedi.
3- Bahsettiğiniz klasörlerini inceleceğimiz birazdan.
4- PHPMail() fonksiyonu açıktı şuana kadar. Bugün devre dışı bıraktıklarını söylediler önlem amaçlı.
5- Bu konuda benimde şüpelerim var ama hosting firması kabul etmiyor bir türlü. Çünkü reseller hesabımdaki basit sıradan bir şirket sitesi sürekli hackleniyor. Temiz yedeği atıyorum. Şifreleri v.s herşeyi değiştiriyorum. Sonra yine hack ediliyor.
Maalesef destek olmuyorlar. Kendiniz çözün diyorlar. Bana az da olsa yardımcı olsalar sevinecem de bana bırakıyorlar herşeyi. Server benim değil ki birşeyler yapayım. Reseller sonuçta. Bilgim dahilinde ancak birşeyler yapabiliyorum.
Teşekkür ederim önerileriniz için.
Ek Olarak:
"Script sizin. Sizin bilmeniz gerek" şeklinde bir cevap veren hosting firmasını derhal bırakmanızı farklı bir hosting firmasına geçmenizi tavsiye ederim.
spam mail, yüksek cpu kullanımı,veritabanına aşırı yüklenme.. gibi sebep belirtmeleri gerekir.
spam mail, yüksek cpu kullanımı,veritabanına aşırı yüklenme.. gibi sebep belirtmeleri gerekir.
İnanın günde en fazla 200 kişi giriyor siteye :) Yerel bir site zaten. Cpu, veritabanına aşırı yüklenme gibi şeyler hiç olmadı.