Ben örnek olması açısından yazıyorum, echo "cript type=\"text/javascript\" src=\"http://code.jquery.com/jquery-1.8.1.js\">\n\t";
burda echo yu eğer " ile başlatıyorsan "; bu şekilde bitirmelisin ve bu işaretlerin arasında bir daha " kullanmamalısın. echo " içerik"; bu şekilde olmalı. içerik kısmındada kod yazacağın zaman eğer çift tırnak var ise onun yerinede ' kullanailirsin. yada tam terside olabilir. echo ' içerik '; içerik kısmınada " tırnak olabilir. Bu şekilde kodlarını düzenleyip tekrar dene bi bakalım .
Bu kodları yazan adamı gereksiz yere tırnak işareti kullanacak kadar vakti bol biri olduğu için tebrik etmek lazım öncelikle. O ne biçim bir tırnak işareti kullanım alışkanlığıdır ya? Çift tırnak ile başlıyor, sonra değişkenlerde escape için yine çift tırnak kullanıyor... En başta tek tırnak kullanıp HTML kodlarında çift tırnak kullanması daha temiz gösterirdi olayı orası kesin..
Neyse konuya gelecek olursam;
Ne hata veriyor script? Şu anda gözüme çarpan şey if koşulu ile elseif koşulu arasında başka kodların kullanılmış olması gibi görünüyor. Detaylıca bakmadım, sadece tab olayından parantezleri kapatınca if koşulu ile elseif koşulu arasına farklı kodlar girdiği için koşul kesiliyor.
Olması gereken;
if(....){}
elseif(....){}
elseif(....){}
else{}
kodlarda görünen ve olan
if(..){} rastgele kodlar, değişkenler... elseif(){}
elseif(){}
else{}
Ha bir de foreach döngüsü içinde olması gereken option[] dizi değişkeninin koşulları foreach dışına taşınmış. Tabi foreach dışında da option tanımlıysa sorun olmayabilir orası. Fakat if koşulu kesip, sonra foreach döngüsü gelip, ondan sonra elseif ile devam etmek hata çıkartır.
Bu kodları yazan adamı gereksiz yere tırnak işareti kullanacak kadar vakti bol biri olduğu için tebrik etmek lazım öncelikle. O ne biçim bir tırnak işareti kullanım alışkanlığıdır ya? Çift tırnak ile başlıyor, sonra değişkenlerde escape için yine çift tırnak kullanıyor... En başta tek tırnak kullanıp HTML kodlarında çift tırnak kullanması daha temiz gösterirdi olayı orası kesin..
Neyse konuya gelecek olursam;
Ne hata veriyor script? Şu anda gözüme çarpan şey if koşulu ile elseif koşulu arasında başka kodların kullanılmış olması gibi görünüyor. Detaylıca bakmadım, sadece tab olayından parantezleri kapatınca if koşulu ile elseif koşulu arasına farklı kodlar girdiği için koşul kesiliyor.
Olması gereken;
if(....){}
elseif(....){}
elseif(....){}
else{}
kodlarda görünen ve olan
if(..){} rastgele kodlar, değişkenler... elseif(){}
elseif(){}
else{}
Ha bir de foreach döngüsü içinde olması gereken option[] dizi değişkeninin koşulları foreach dışına taşınmış. Tabi foreach dışında da option tanımlıysa sorun olmayabilir orası. Fakat if koşulu kesip, sonra foreach döngüsü gelip, ondan sonra elseif ile devam etmek hata çıkartır.
Neresinden tutsanız elinizde kalır bu kodlar. ;)
Kodlarda cript yazmıyor. Kodlama yapan arkadaş echo "echo "cript..."; yapmış yani. Gereksiz yere uzatmış.
Hakikaten şimdi gördüm :D kodu tam inceleme fırsatım olmamıştı.
Gerçekten bu kadar karmaşık bi şekilde olduğunu tahmin etmemiştim. Amatör olarak ilgilendiğim için tam olarak bilmiyorum php dilini koca temada herşeyi düzenledim kendimce sadece bu kısım hata verdi. Şimdi elimde mi kaldı tema :(
Ek Olarak: Çözümü yok mu bu Kodları temizlemenin ?
Ek Olarak: Uzun süredir ne ilgilenebildim ne buraya bakabildim. Kodlarla ilgili yapılabilecek bi çözüm var mı acaba ?