Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar, benim kullanma amacım biraz daha farklı. Ondan bahsedeyim:
Genellikle yazıları gece saatlerinde hazırladığım için, o saatlerde okunmayacağından dolayı gündüz yayınlayıp RSS okuyuculara ve sosyal ağlara, günün belli saatlerinde düşmesini sağlıyorum. Bunu genellikle öğle arası saatlerine denk getiriyorum ki çalışanlar iş saatleri arasında, okuyanlar da eve geldiklerinde ilk gördükleri şey benim yazım olsun :)
Bir başka forumda biri, bu konuyu SEO açısından değerlendirmiş. Yorumun ilgili bölümünü kopyalıyorum:
Genellikle yazıları gece saatlerinde hazırladığım için, o saatlerde okunmayacağından dolayı gündüz yayınlayıp RSS okuyuculara ve sosyal ağlara, günün belli saatlerinde düşmesini sağlıyorum. Bunu genellikle öğle arası saatlerine denk getiriyorum ki çalışanlar iş saatleri arasında, okuyanlar da eve geldiklerinde ilk gördükleri şey benim yazım olsun :)
Bir başka forumda biri, bu konuyu SEO açısından değerlendirmiş. Yorumun ilgili bölümünü kopyalıyorum:
... ayrıca birden fazla yazıyı aynı anda paylaşmaktansa zamanlayarak sabit aralıklarla paylaşılmasını sağlamak google açısından iyidir. takip ve indexleme aralığını arttırır diye biliyorum.
Bence de SEO açısından faydalı bir özellik, bu yoruma tamamen katılıyorum.
Rss takipçi sayısı yüksek olanlar için dediğin tabiki yararlı. İyi düşünmüşsün.. Ama senin için öğlen arası uygun olsa bile başka sitelerin blog konusuna, takipçi yaş ortalamasına ve meslek grubuna göre değişecektir.. Bunu iyi analiz edip ona göre uygulama yapılabilir..
Evet, dediğin gibi düzensiz (her gün farklı saatlerde) yazanlar için güzel oluyor..