lostyazilim
tr.link

WordPress'in zamanlanmış yazılar özelliğini kullanıyor musunuz?

16 Mesajlar 2.904 Okunma
lstbozum
tr.link

Pasa Pasa Gelecek Bizim Yönetici
  • Üyelik 30.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum 🖤 Hatay
  • Ad Soyad S** P**
  • Mesajlar 14659
  • Beğeniler 3061 / 3060
  • Ticaret 356, (%100)

TuFFy adlı üyeden alıntı

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar, benim kullanma amacım biraz daha farklı. Ondan bahsedeyim:

Genellikle yazıları gece saatlerinde hazırladığım için, o saatlerde okunmayacağından dolayı gündüz yayınlayıp RSS okuyuculara ve sosyal ağlara, günün belli saatlerinde düşmesini sağlıyorum. Bunu genellikle öğle arası saatlerine denk getiriyorum ki çalışanlar iş saatleri arasında, okuyanlar da eve geldiklerinde ilk gördükleri şey benim yazım olsun :)

Bir başka forumda biri, bu konuyu SEO açısından değerlendirmiş. Yorumun ilgili bölümünü kopyalıyorum:
... ayrıca birden fazla yazıyı aynı anda paylaşmaktansa zamanlayarak sabit aralıklarla paylaşılmasını sağlamak google açısından iyidir. takip ve indexleme aralığını arttırır diye biliyorum.

Kaynak

Bence de SEO açısından faydalı bir özellik, bu yoruma tamamen katılıyorum.

Rss takipçi sayısı yüksek olanlar için dediğin tabiki yararlı. İyi düşünmüşsün.. Ama senin için öğlen arası uygun olsa bile başka sitelerin blog konusuna, takipçi yaş ortalamasına ve meslek grubuna göre değişecektir.. Bunu iyi analiz edip ona göre uygulama yapılabilir..

Evet, dediğin gibi düzensiz (her gün farklı saatlerde) yazanlar için güzel oluyor..
CevdetBartu

kişi bu mesajı beğendi.

Deneyim demeyin, deneyin!

wmaraci
reklam

Sinan Sinan Grana Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirme Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3509
  • Beğeniler 1321 / 1320
  • Ticaret 97, (%100)
Kullanıyorum ve çok yararlı buluyorum.

TuFFy TuFFy WordPress Geliştirici Kullanıcı
  • Üyelik 26.02.2011
  • Yaş/Cinsiyet 2024 /
  • Meslek Webmaster, Blogger
  • Mesajlar 142
  • Beğeniler 24 / 30
  • Ticaret 0, (%0)

Nonloser adlı üyeden alıntı

Rss takipçi sayısı yüksek olanlar için dediğin tabiki yararlı. İyi düşünmüşsün.. Ama senin için öğlen arası uygun olsa bile başka sitelerin blog konusuna, takipçi yaş ortalamasına ve meslek grubuna göre değişecektir.. Bunu iyi analiz edip ona göre uygulama yapılabilir..

Evet, dediğin gibi düzensiz (her gün farklı saatlerde) yazanlar için güzel oluyor..

Nonloser, haklısın aslında ben de okunma oranlarını saatlere göre karşılaştırmadım fakat çok okunduğunu tahmin ettiğim saatlerde yayınlıyorum. Aslında Google Analytics bu amaçla kullanılabilir, çok da zor değil okunma saatlerini öğrenmek. Ben kendi blogum için, hafta sonu ile hafta içi çok fark ettiğini biliyorum. Okunma saatlerini öğrenip o saatlere denk getirilirse daha faydalı olacaktır dediğin gibi.

Atakan Atakan Emekli. Kullanıcı
  • Üyelik 20.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 6139
  • Beğeniler 2442 / 2410
  • Ticaret 12, (%100)
WordPress'in en güzel özelliklerinden birisi. Çok güzel bir özellik. Kullanıyorum tabikide :) Örneğin 1-2 hafta internete erişim yapamayacağımda makaleleri ayarlıyorum, bunları tarihe göre yayıyorum. Örneğin bugün bir yazı yayınlandıysa, yarın ve yarından sonraki gün yayınlanmayacak, ondan sonraki gün yayınlanacak.. Öyle öyle genişletiyorum ve internette olamayacağım gün/haftaya yayıyorum :) Yayınlayacağım saat olarak ise genelde 11 ya da 12'yi tercih ediyorum (gündüz/öğlen). O saatlerde daha yoğun olabileceğini düşünüyorum.

wmaraci
wmaraci

CevdetBartu CevdetBartu Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Rize
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 199
  • Beğeniler 104 / 21
  • Ticaret 2, (%100)
Merhaba,
Bu özellik zaten zamansız işleri çıkanlar veya pek online olamayanlar için çok güzel. Ben mesela hafta içleri pek online olamıyorum. Bir gün girer ve bütün konuları hazırlarım. Diğer günler kendisi zaten sitemi güncel tutuyor. Çok yararlı buluyorum. Bence kullanılması gerekir ( lazım olanlara ).
İyi akşamlar.

Genc Genc Computer Engineer Kullanıcı
  • Üyelik 30.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** G**
  • Mesajlar 1606
  • Beğeniler 760 / 441
  • Ticaret 49, (%98)
yeni öğrendim kullanacağım artık :D

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al