ekbilisimm adlı üyeden alıntı
tabiki değeri kalmadı pr nin pr den önce önemli olan backlink alınacak sitenin içerik zenginliği link çöplüğü olmayışı vs şeyler var yani birde google pr güncellemesini yapmayacağını duyurmuştu buda demek oluyor ki pagerank a önem vermiyoruz sizde vermeyin diyor anlayana
Bu sözün ispatını vermeniz gerekiyor. Pr değerli olmasaydı hacklink yapan rakiplerim 1 haftada benim 1 ayda alacağım yolu alamazlardı. Backlink alınacak sitenin link çöplüğü olmaması gerek bu doğru. Ama unutmayın seonun temeli dün de bugün de backlinkti. Ve pr backlinke göre belirlenir. Bir site pr 5 olduysa onlarca siteden backlink almış demektir. Şimdi siz hiç backlinki olmayan sitelerle 200 tane backlinki olan sitelerin link çıkışı bir mi tutuyorsunuz ?
Kavramları karıştırmayın. Google'nin güncelleme yapmaması bir şeyi değiştirmez. Google bunu taktik olarak yaptı.
Olay pr 5 pr 6 olayı değil. Bir siteden alıncak olan backlinkin kıymetinin belirlenmesi. Aynı ölçüdeki bir pr0 ile pr 5 aynı derecede mi etki eder.
Nasıl seodan backlink kalkmayacaksa bizim için bir nevi ölçü olan pr de kalkmaz.
Ama bunun yanında bir çok etken var. Zaten bunu inkar etmiyoruz ki.
Ek Olarak:
Berk KAVAK adlı üyeden alıntı
Merhabalar, ufak bir Google çalışanının yaptığı açıklamaya göre herkesin dilinde "PR'nin değeri yok artık" diye dolaşan bir söylentiden yola çıkarak yorumlanan bir konu daha.
Şöyle özetlemek gerekiyor bu olayı, kalkıp bir moderatörün artık WMARACI'ndaki seo analiz bölümü çalışmayacak dedikten sonra halbuki hiç bir değişiklik yokken seo aracının çalışmadığını düşünmemiz gibi.
Düşen domainin bir zararı olmaz size, sonuçta PR0 olan bir domainden üstün halde elinizde bulunacak. Ayrıca, düzenli çalışma ile olası bir pr güncellemesinde (olmayacağı söyleniyor ama hazırlıklı olmakta fayda var) en azından dik durur site.
Saygılar
Ne güzel dedin ya. Koskoca google kaç yıllık pr sistemini ortadan kaldırsa web ne olur. Güncelleme yapmaz ama sonuçta belli bir değer var ortada. O söylemese de benim pr değerim yüksekse bana faydası olur.
Ek Olarak: Benim burada amacım pr değerini tartışmak değil. Her şey ortada zaten. Pr 5 demek binlerce pr1 backlink sahibi site demektir. Bunu tartışmaya gerek yok. Benim merak ettiğim şey düşmüş bir domainin alma olayı. Tecrübesi olan var mı bu konuda. Ben yaptım oldu yada olmadı diyecek kimse yok mu.