lostyazilim
tr.link

Düşen domainin Seoya etkisi

15 Mesajlar 1.957 Okunma
lstbozum
tr.link

kendoka kendoka Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Geleneksel Tedavi Usulleri Uzmanı
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)
Merhaba
Arkadaşlar nedir bu düşen domain işi.

Seo açısından olumlu olumsuz etkisi nedir.

Bence sağlam bir domainin hiçbir zararı olmaz. Mesela bugun pr5 ve 5yıllık bir domain buldum. Fakat emin olamadıgın için almadım.
Bize tanıtım yazısı satanlar zaten buralardan satıyor. Biz alıp site yapsak nolur ki.

Lütfen biraz delilli konusalım ama olur mu. "Yok abi o iş olmaz" tarzında cümleler veya kulaktan dolma bilgiler işimize yaramaz.

Ben bu tarz domainlerin seoya olumlu olumsuz etkisini merak ediyorum.

wmaraci
reklam

mbaydemir mbaydemir https://sapkalimi.com Kullanıcı
  • Üyelik 27.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek WEBMASTER
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 802
  • Beğeniler 168 / 128
  • Ticaret 6, (%100)
:D PR'li düşen domainin az da olsa kötü bir etkisi olabileceğini düşünüyorum. Hem artık pagerankın önemi oldukça azaltıldı siz trustrank'a çalışın.

• Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)

mamoli7683 adlı üyeden alıntı

:D PR'li düşen domainin az da olsa kötü bir etkisi olabileceğini düşünüyorum. Hem artık pagerankın önemi oldukça azaltıldı siz trustrank'a çalışın.

Trusrank nedir ? Nasıl çalışılır ? Nasıl ölçülür ?

• Üyelik 27.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek WEBMASTER
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 802
  • Beğeniler 168 / 128
  • Ticaret 6, (%100)
onu da google amcaya soru ver benden iyi aydınlatır seni. Fuub.net'de trust rank sorgulama aracı var. Google'ın yeni puanlama sistemi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)

onu da google amcaya soru ver benden iyi aydınlatır seni. Fuub.net'de trust rank sorgulama aracı var. Google'ın yeni puanlama sistemi.

Trusrank google yalanlarından bir yalan. Ne ölçen bir site var ne de ölçüldüğüne dair bir alamet. Fuub sadece kendi kafasına göre değerlendiriyor siteyi.

Bu arada pr nin etkisi kalmadığını nasıl saptadın.

ekbilisimm ekbilisimm ek-bilişim Kullanıcı
  • Üyelik 25.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek mühendislik öğrencisi
  • Konum Konya
  • Ad Soyad F** E**
  • Mesajlar 557
  • Beğeniler 137 / 114
  • Ticaret 8, (%100)

kendoka adlı üyeden alıntı

Trusrank google yalanlarından bir yalan. Ne ölçen bir site var ne de ölçüldüğüne dair bir alamet. Fuub sadece kendi kafasına göre değerlendiriyor siteyi.

tabiki değeri kalmadı pr nin pr den önce önemli olan backlink alınacak sitenin içerik zenginliği link çöplüğü olmayışı vs şeyler var yani birde google pr güncellemesini yapmayacağını duyurmuştu buda demek oluyor ki pagerank a önem vermiyoruz sizde vermeyin diyor anlayana

BerkKAVAK BerkKAVAK Professional Seo Advisor Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Web Programcılığı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 446
  • Beğeniler 9 / 184
  • Ticaret 14, (%93)
Merhabalar, ufak bir Google çalışanının yaptığı açıklamaya göre herkesin dilinde "PR'nin değeri yok artık" diye dolaşan bir söylentiden yola çıkarak yorumlanan bir konu daha.
Şöyle özetlemek gerekiyor bu olayı, kalkıp bir moderatörün artık WMARACI'ndaki seo analiz bölümü çalışmayacak dedikten sonra halbuki hiç bir değişiklik yokken seo aracının çalışmadığını düşünmemiz gibi.

Düşen domainin bir zararı olmaz size, sonuçta PR0 olan bir domainden üstün halde elinizde bulunacak. Ayrıca, düzenli çalışma ile olası bir pr güncellemesinde (olmayacağı söyleniyor ama hazırlıklı olmakta fayda var) en azından dik durur site.
Saygılar
kendoka

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)

ekbilisimm adlı üyeden alıntı

tabiki değeri kalmadı pr nin pr den önce önemli olan backlink alınacak sitenin içerik zenginliği link çöplüğü olmayışı vs şeyler var yani birde google pr güncellemesini yapmayacağını duyurmuştu buda demek oluyor ki pagerank a önem vermiyoruz sizde vermeyin diyor anlayana

Bu sözün ispatını vermeniz gerekiyor. Pr değerli olmasaydı hacklink yapan rakiplerim 1 haftada benim 1 ayda alacağım yolu alamazlardı. Backlink alınacak sitenin link çöplüğü olmaması gerek bu doğru. Ama unutmayın seonun temeli dün de bugün de backlinkti. Ve pr backlinke göre belirlenir. Bir site pr 5 olduysa onlarca siteden backlink almış demektir. Şimdi siz hiç backlinki olmayan sitelerle 200 tane backlinki olan sitelerin link çıkışı bir mi tutuyorsunuz ?

Kavramları karıştırmayın. Google'nin güncelleme yapmaması bir şeyi değiştirmez. Google bunu taktik olarak yaptı.

Olay pr 5 pr 6 olayı değil. Bir siteden alıncak olan backlinkin kıymetinin belirlenmesi. Aynı ölçüdeki bir pr0 ile pr 5 aynı derecede mi etki eder.

Nasıl seodan backlink kalkmayacaksa bizim için bir nevi ölçü olan pr de kalkmaz.

Ama bunun yanında bir çok etken var. Zaten bunu inkar etmiyoruz ki.

Ek Olarak:

Berk KAVAK adlı üyeden alıntı

Merhabalar, ufak bir Google çalışanının yaptığı açıklamaya göre herkesin dilinde "PR'nin değeri yok artık" diye dolaşan bir söylentiden yola çıkarak yorumlanan bir konu daha.
Şöyle özetlemek gerekiyor bu olayı, kalkıp bir moderatörün artık WMARACI'ndaki seo analiz bölümü çalışmayacak dedikten sonra halbuki hiç bir değişiklik yokken seo aracının çalışmadığını düşünmemiz gibi.

Düşen domainin bir zararı olmaz size, sonuçta PR0 olan bir domainden üstün halde elinizde bulunacak. Ayrıca, düzenli çalışma ile olası bir pr güncellemesinde (olmayacağı söyleniyor ama hazırlıklı olmakta fayda var) en azından dik durur site.
Saygılar

Ne güzel dedin ya. Koskoca google kaç yıllık pr sistemini ortadan kaldırsa web ne olur. Güncelleme yapmaz ama sonuçta belli bir değer var ortada. O söylemese de benim pr değerim yüksekse bana faydası olur.

Ek Olarak: Benim burada amacım pr değerini tartışmak değil. Her şey ortada zaten. Pr 5 demek binlerce pr1 backlink sahibi site demektir. Bunu tartışmaya gerek yok. Benim merak ettiğim şey düşmüş bir domainin alma olayı. Tecrübesi olan var mı bu konuda. Ben yaptım oldu yada olmadı diyecek kimse yok mu.

• Üyelik 27.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek WEBMASTER
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 802
  • Beğeniler 168 / 128
  • Ticaret 6, (%100)

kendoka adlı üyeden alıntı

Hocam sizin tek probleminiz okumakta :D
yazdığımı tekrar okuyun isterseniz;
Hem artık pagerankın önemi oldukça azaltıld

PAGERANK'IN DEĞERİ AZALTILDI...

PR'nin hiç bir değeri yok şeklinde düşünürsem sitelerimin pagerank alması için elimden geleni yapmamın anlamı ne?

Şuanda kendi emeklerimle 3 PR'ye kadar çıkardığım site bile 0 PR'den bazı yönleriyle geri kalabiliyor. Anlatmaya çalıştığım şey işte bu :)

• Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)

Hocam sizin tek probleminiz okumakta :D
yazdığımı tekrar okuyun isterseniz;
Hem artık pagerankın önemi oldukça azaltıld

PAGERANK'IN DEĞERİ AZALTILDI...

PR'nin hiç bir değeri yok şeklinde düşünürsem sitelerimin pagerank alması için elimden geleni yapmamın anlamı ne?

Şuanda kendi emeklerimle 3 PR'ye kadar çıkardığım site bile 0 PR'den bazı yönleriyle geri kalabiliyor. Anlatmaya çalıştığım şey işte bu :)

O zaman şöyle söyleyim pr nin önemi ne idi şimdi ne oldu. Yani degerini nasıl kaybetti. Eskiden neydi şimdi ne.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al