Ben projemi çoktan baslattım. Ama bu işin tek başına olmayacağını zaten herkes kabul eder. Para ve başarıdan daha önemli olan dostluk insanlık için hemen herkesle ekip kuramıyorum. Zaten basarısız olur böyle alel acele kurulan bir ekip ve bu basarısızlık can sıkar. Emin ve önceliği dostluk olarak görüp ilerliyorum. Ama siz ufak bir ayrıntıyı kaçırdınız galiba :) Mevzu benim baslayıp baslamam değil ki. Mevzu böyle bir ekip kurulup basarılı olunamaz mı ?
Benim görüşüm:
Eğer ilerisi için hayalleri olan bir web sitesi düşünüyorsanız (bu; arama motoru veya herhangi bir web sitesi olabilir) bunun için wmaracında konu açıp böyle bir projem var demek mantıksız olur (size söylemiyorum, bazı arkadaşlara hitaben..). Zaten bu forumdaki çoğu webmaster ve webmaster adayı alaylı olarak bu işin içerisindeler. Çoğu akademik bir eğitim almamış. Bu yüzden başarılı olabileceklerini sandığım "kişi sayısı" çok az.
Bu tür projeleri şirketlerin gerçekleştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Şirketlerimizin bakış açıları ise; risk bize göre değil, şeklinde. Yani rakip olmak yatırım isteyen bir iş. Yatırımı yaptığın iş ise risk isteyen bir iş. Riske hazır "yerli bir teknoloji firması" Türkiye'de henüz yok.
Eğer prof. - yarı profesyonel arkadaşlar bu işe bir el atıp, zaman içerisinde yerli bir arama motoru veya bir başka dünyaca ünlü sitelere rakip niteliğinde websitesi kurarlarsa, sonuna kadar desteklerim.