We sitenizin tanıtımına başlamadan önce bir planınızın olması gerekmektedir. Ben kendi önerilerimi aşağıya sıraladım. Ancak bütün webmasterların kendine ait stratejileri farklı planları vardır. Benim anlatacaklarım aramıza yeni katılan bir websitenin yapması gerekenlerdir.

1. Web sitenizin içeriği oturmadan tanıtıma başlamayın.
Web siteniz doldurulmamış sayfalarla doluysa, yapım aşamasındaysa ya da çok az bilgiye, içeriğe sahipse tanıtıma başlayarak vakit kaybına uğramayın. Sitenize gelen ziyaretçiler aradıklarını bulamayacak ve bu site adresinizin kalitesini sarsacaktır.

2. Arkadaşlarınızla ve aynı içeriğe sahip olduğunuz sitelerle link takası yapın.
Böylece daha çok ziyaretçi çekebilir hemde arama motorlarının işlerini kolaylaştırabilirsiniz. Ne kadar çok link alırsanız Google Pagerank'ınız o kadar artar. (google pagerank öğrenmek için tıklayın)

3. Meta Tagslarınızı Düzenleyin.
Arama motorlarında hedef kelime meta tagslar ile belirlenir. Anahtar kelimelerinizi özenle seçin. Wordpress alt yapısı kullanıyorsanız "All in Seo" kullanmayı ihmâl etmeyin.

4. Websitenizi web dizinlerine kaydedin.
Dizinlere burdan ulaşabilirsiniz. Dizinler siteleri konumlarına göre ayıran site arşivleridir. Dizinler sizin arama motorlarında yükselmenizde büyük rolü vardır. Kullanıcıların aradıkları sitelere kolayca ulaşmalarını sağlarlar. Sitenizi dizine tam kategorisine göre kaydedin. Ve unutmamak gerekir ki sitelerinizi arama motorlarınada kaydedin, eğer ki siteniz google, yandex gibi arama motorlarında yer almıyorsa o site bir hiç sayılır. Ziyaretçi trafiğinizin büyük bir kısmını arama motorlarından kazanırsınız.

5. Sayaç kullanmayı ihmal etmeyin.
Sayaçlarla sitenizin günlük, haftalık, aylık hatta saatlik hitini kontrol edebilirsiniz. Sitenize hangi kelimeden daha çok ziyaretçi geliyor belirleyip o kelimeyi anahtar sözcük yapabilirsiniz. Bunun içinse say.ac kullanabilirsiniz.



[COLOR=Red]Açık Dizin Projesi (DMOZ)[/COLOR]
Open Directory Project (ODP) ya da diğer adıyla DMOZ dünyanın en köklü, en büyük dizinidir. Gönüllü olarak düzenleme yapan (editör) yüzlerce kişiden oluşan ODP Türkçe de dâhil olmak üzere birçok dili desteklemektedir. Dmoz'a site kaydettirmek tabi ki de kolay değiltir. DMOZ'a site eklerden sitenizin yaşını doldurmasını bekleyin. DMOZ'u olmazsa olmaz yapanlar ise yandaşları :) yani ortakları sayılan Google, AOL , Netspace , Lycos gibi internet devleri dizin hizmetinde ODP'yi temel almaktadır. Yani sitenizi DMOZ'a kayıt ettirmeyi başarırsanız otomatik olarak bincelerce link almış olur ve arama motorlarında üst sayfalara çıkarsınız.

Yazar: Atakan ATEŞ
Kategori: Webmaster
Web Adresi: Server Tanıtımı