Jenerik isimli Türk internet girişimlerine pek rastlamıyoruz ancak son aylarda bu durumu değiştiren yeni bir internet şirketinin kurulduğuna şahit olduk.
İmza İnternet Teknolojileri adıyla ekosisteme dahil olan girişim,
Nakliyat.com ve
Oyna.com‘un ardından yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor;
indir.com.
Önümüzdeki ayın sonunda kapılarını açmayı planlayan
indir.com‘un ekran görüntülerini ve detaylarını sizler için öğrendik.
Şu anda 200 civarında program barındıran indir.com, Windows tabanlı ve çok kullanılan programları arşivine eklemeye devam ediyor. Bir kaç ay içinde bu rakamı 3.000′e çıkarmayı hedefleyen proje ekibi, bazı web tabanlı yazılım ve “script” leri de siteye eklemek niyetindeymiş. Daha sonra kullanıcıların sitede aradığı uygulamalara ağırlık verilecekmiş.
Basit bir arayüzle kullanıcılarına ulaşmayı hedefleyen indir.com’da yazılımlara dair güncelleme, inceleme ve kullanım istatistikleri gibi haberler dışında teknoloji haberlerinin girilmesi düşünülmüyor.
İmza’nın kurucularından Hasan Yaşar, sadece kullanıcıların kolayca program indirebilmelerine ve bunu destekleyecek içeriklere odaklandıklarını söylüyor. Yazılım sektörünü yeterince büyük ilgi görüyor ve ‘indir’ kelimesinin her ay geniş bakışla 68 milyon kez, tam olarak ise 246 biz kez arandığını hatırlatıyor.
Hasan Yaşar ve Kıvılcım İstanbulluoğlu’nun ortaklığıyla kurulan İmza’nın bu yeni projesini dikkate değer kılan iki nokta var. İlki elbetteki projenin jenerik bir alan adına sahip olması. İkincisi ise Hasan Yaşar’ın 5-6 yıl öncesinde Türkiye’nin en büyük dosya indirme sitelerinden birinin sahibi olması.
Türkiye’de özellikle içerik konusunda akla ilk gelen firmalardan biri olma niyetindeki İmza’nın, Türk internetinde yeni bir Nokta olabileceğini düşünüyorum ki sanırım bana katılanlar çıkacaktır. Nokta’dan çok farklı koşullarda kurulmuş olsa da İmza’nın kuruluşu oldukça sıcak bir zamana geliyor ve sağlam projelerden daha kısa sürede verim alması mümkün.
Hasan Yaşar’ın verdiği bilgilere göre İmza, bir kısmı yarı zamanlı olmak üzere toplam 6 kişilik bir ekipten oluşuyor. Ekibin tamamı farklı noktalardan çalışıyor. Farklı iller ve ülkelerden iş yapan çalışanların koordinasyonu
Asana ve Google Talk üzerinden yürütülüyor.
Kaynak: http://www.webrazzi.com/2011/12/23/indircom/