Vay nomissiz google..
Google hakkımız da bir çok veriye istediğin zaman istediği anda ulaşabiliyor. Hatta ulaştığı veriler arasında sizin nerede olduğunuz ne yaptığınız,hangi siteleri gezdiğiniz teker teker kayıt altına alınmakta. Google size bu verileri yüzeysel olarak göstersede bir çok veriyi aslında saklıyor diyebiliriz. İşte Google’ın bizler hakkında bildikleri..

Eğer AOSP tabanlı bir sürüm veya cihaz kullanıyorsanız şüphelenmenize veya herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok fakat Google‘ın hizmeti olan Android kütüphanesini kullanıyorsanız işte Google‘ın sizi adım adım takip ettiğinin kanıtı ve veritabanında tuttuğu kayıtlar. (https://maps.google.com/locationhistory)


Tüm gezdiğiniz siteler gözükmeyebilir birden fazla gmail hesabı kullanıyorsanız fakat Google sizin yaptığınız her tıkı saymakta yani internet tarayıcınız içerisinde nerede hangi siteyi gezdiniz veya nerelere tıkladığınızı adım adım görebilir.Yani siz her ne kadar internet tarayıcınızın geçmişini silseniz de Google geçmişinizi silemezsiniz : ) (https://history.google.com/history/)


Sizin hesabınıza erişen şüpheli cihazları da Google listeliyor ve sizden bunu kaldırmanızı rica ediyor.Bunlara bakmak istiyorsanız; https://security.google.com/settings/security/activity (Yani Google hesabınıza giriş yapan tüm cihazların ve kişilerin ip adresini saklı tutuyor ayrıyeten Google bu bilgileri bir başkasıyla paylaşabilir.Tabii siz izin verirseniz)


Yukarıda da demiştik; “Google sizlere verilerinizi yüzeysel olarak yansıtıyor” diye işte Google verilerinizin yüzeyselleri; https://www.google.com/settings/takeout

KAYNAK