kardeşim gereksiz yere insanları eklenti kullanmmaya teşvik etmeyin db şişirmenin gereği yok boş yere. Eklentinin sundugu özellikler;
- wp-config.php .htaccess gibi sayfalarının editrlenmesini kapatma
- Hacklemeye teşebüs eden IP leri Hostları girişim denemelerine göre geçici banlama yada kalıcı banlama. Kara liste ve beyaz liste oluşturma
- E-Mail yoluyla site sahibini haberdar etme rapor sunma
- Log'lar depolama
- Proxy Belirleme
- 404 Belirleme ve E-mail yoluyla rapor sunma
- 404 Beyaz liste oluşturma
- Site yönetim panelini günün belirli saatlerinde tamamen kapatma
- Banlama listesi oluşturmaya imkan sağlama
- Giriş denemelerini zamana ve deneme sayısına göre kısıtlama
- Veritabanı yedeği alma ve bunu belirlenen gün aralığında otomatik yapma
- Sitede yapılan değişimleri (admin dışında başkası tarafından) haberdar etme
- Login , register, 404 sayfa URL 'lerini değiştirme
- Walware Scanning
- SSL
- Üyelileri güvenlikli şifre oluşturmaya zorlama
- URL sınıırı koyma
- Request sınırı koyma
- Yazılabilir dosyaları yazılamaz hale getirme
- PHP yüklemelerini iptal etme vs vs vs.
Gibi onlarca güvenlik önlemi. Demek istediğim gelmişsiniz buraya agrasif ve eleştirisel bir modda
kardeşim gereksiz yere insanları eklenti kullanmmaya teşvik etmeyin db şişirmenin gereği yok boş yere. Yazmışsınız.Birincisi eleştiri alternatif bir çözüm yolu sunulduğunda yapılır. Yani bu cümleyi buraya yazdıysanız ozaman eklentinin sunduğu tüm özellileri manuel olarak nasıl yapılacağını anlatmalısınızda. Anlatmıyorsanız bu şekilde bir eleştiri yapma hakkınız yok malesef.
Ayrıca DB'ye yük bindirdiği doğru. Bu birazda karar zar tablosu. Biz buraya bu içerikleri insanlara yardımcı olmak için yazıyoruz. Her yolu nelerin olduğun yazmalıyzzki insanlarda ona göre kendilerine yol çizsin. Eklenti veritabanına yük bindiriyor bir eksi yönse sağladığı güvenlik önlemlerinin tamımda bir artı yön. Bırakında insanlar artı ekis tablosunu kendiler yapsınlar.
Ve banada eklentinin sunduğu Tüm güvenlik önemlerini ( "Tüm"'ü özellikle vurguluyorum) manuel olarak nasıl yapılacağını burada paylaşmadıkça cevap yazmayın çünkü geçerliliğin olacağını düşünmüyorum.