-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
O** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arkadaşlar merhaba,
Forumda aradım ama pek bişey bulamadım. Öncelikle benzer bir konu daha önce açılmışsa özür diliyorum. Hepimiz wordpress'te en az 1 site yapmışızdır. Şu an benim belirteceğim sorunu da çoğumuz yaşamışızdır. Can alıcı bir konuya değineceğim. :cool:
Sitede kullanılan eklentiler arttıkça CSS kullanımı da artıyor ve sitenin açılması oldukça yavaşlıyor. Her ne kadar wordpress'te hızı artıran eklentiler olsa da (WP Super Cache vb..) hız yine de müşteriler için yeterince tatminkar olmuyor. Öyle bir araç veya crawler düşünün ki bütün web sitenizi tarasın, sitenizdeki CSS dosyalarını tespit etsin ve o dosyalarda kullanılmayan css sınıflarını ayrıştırıp size tertemiz bir şekilde export etsin. Sitelerimiz uçsun. Önerilerinizi bekliyorum.
www.spor33.com
cgrclk
Fortis Fortuna Adiuvat
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
B** Ç**
-
-
-
Ticaret
53, (%100)
Bunu ben de merak ediyorum ya, böyle bir şey olsa gerçekten çok güzel olur. Çok gerekli olabiliyor bazen. Yoksa tek tek kontrol etmek lazım css kodlarını o da çok zor.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ben böyle birşeye daha önce denk gelmedim fakat bir nebze hızlansın diye css dosyalarınızı sıkıştırmanızı önerebilirim tabi bu istediğiniz cevap olmayabilir ama konuyu takip eden ve bilmeyenler için yararlı olabilir
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
E** E**
-
-
-
Ticaret
3, (%67)
Css site hızına etkisi fazla değildir. zaten var olmayan classların yüklenmesi zaman almaz.kocaman bootstarp css i bile 150kb.zaten sıkıştırılıyor bu dosyalar.sitenizin hızını jsler daha çok düşürür.bunun yanı sıra css sprite metodunu az biraz inceleyin resimler css classlarından daha çok önemli.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
O** Y**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Firebug + CSS usage eklentileri tam da bu işe yarıyor ama tek bir sayfayı tarıyor ne yazıkki.
.
27207
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
CSS pek etkilemez. Minify olayı ise sadece bir seçenek. Sen Wordpress kurmuşsun, 10 tane eklenti çalıştırıyorsun (minimum 10 style dosyası), 5 tane de temada var diyelim, 15 tane style dosyası eder. O zaman css minify azıcık rahatlatabilir. Ama açılış hızını 4 saniyeden 1 saniyeye hayatta çekemez. Kullanılmayan CSS kodları ise çağrılmayacağı için pek sorun teşkil etmez. Bunun yerine CSS yapısını yeniden elden geçir. Kullanılmayanları aramak yerine kullanılanları grupla.
padding-left:5px; padding-right:3px vs yerine padding: 0 3px 5px 6px gibi kullan.
Aynı stile sahip öğeleri ayrı yazma
.icerik, .anasayfa, .madde {margin:0px auto;} gibi
Siteyi bitirdiysen, eklentilerin style dosyalarını da ana style dosyasıyla birleştirmen de işe yarar. İsteği azaltırsın.
Bunlar daha çok işe yarar. Yoksa binlerce satır kod çekiliyor, işleniyor, birkaç saniye sürüyor. CSS'de mi sorun çıkacak. Hem CSS ara belleğe alınır tarayıcıda, sık sık yenilenen birşey değil
4 kişi bu mesajı beğendi.