Ek Olarak:

akbas adlı üyeden alıntı

İzin konusu, sitede yazar zaten. Aynen yada kısmen alaiblirsiniz, kaynak göstererek gibi ibareleri vardır.

Muhsin ASLAN adlı üyeden alıntı

Hocam haber işine girmeyin, adamın gözünün yaşına bakmadan tabiri caizse öttürürler..

haber ajansına kayıt olmanız demek her ay 400-500tl demek..

dursunyilmaz adlı üyeden alıntı

kaynak gösterip alabilirsin ve o yazıyı kaynak alarak yeniden özgün birşeyler yazabilirsin. makale ve yazı yazan herkes zaten birsürü sitelerden bilgi toplayıp ona göre yazıyor.. Kimse kafamdan sıfırdan birşeyler yazdım diyemez . rahatlıkla kullanabilirsin ama kaynak gösterdiğin firma site buna izin veriyormu onada bakman lazım . ( yüzde 90 'ı izin verir )

Aleejhoan adlı üyeden alıntı

özgünleştirirsen veya kaynak belirtirsen bir sorun teşkil edeceğini zannetmiyorum

anilgzl adlı üyeden alıntı

1. Sorunuz: Bir haber sitesindeki içeriği birebir kopyalayıp kaynağı linkiyle birlikte belirtesiniz hiç bir sorun olmaz.
2. Sorunuz: Evet. Büyük haber siteleri Haber Ajanslarına üyedir. Sizde üye olabilirsiniz ancak ufak çaplı bir siteyse gerek yok. (Örnek haber ajansları: Anadolu Ajansı, Cihan Haber Ajansı)

Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim öncelikle.
Fakat İnternette biraz araştırma yaptığımda tamda dediğiniz gibi olmuyor yani sıkıntı çıkarabilir deniyor.Ben sadece haber siteleri için söylemiyorum blog siteleri içinde geçerli.

Herhangi bir yazıyı aldınız kaynak göstererek yayınladınız veya yazıyı değiştirip yayınladınız bu suç teşkil edermi ? sıkıntı yaratırmı emin olamıyorum