Arkadaşlar iyi günler.
Wordpress de yeni olduğum için bir süredir düzenlemeye çalıştığım www.e-erteknik.com adında wordpress tabanlı bir sitem var ve bu siteye giriş çıkışları, Google Analytics'e kayıt olup sitemi ekleyerek takip etmek istedim. Ancak Google Analytics'e üye olduktan sonra "İzleme Kodu" nu sitemde nereye koyacağım tam anlamadım.
google Analytics'de anlatıldığı gibi siteme ftp üzerinden bağlanıp tema klasörünün içine "analyticstracking.php" adında bir dosya oluşturup bu izleme kodunu onun içine attım lakin ondan sonraki "ve bu dosyayı her PHP şablon sayfasına ekleyin. Ardından, aşağıdaki satırı her şablon sayfasındaki açılış etiketinin hemen ardına ekleyin": bu aşamayı nasıl yapacağımı anlamadım.
Ardından youtube da bu işlemi anlatan bir arkadaş, hiç yukarıdaki benim yaptığım işleme girmeden kolayca izleme kodunu wordpress sayfasına ekliyor;
Lakin benim wordpress sayfamda, yukarıdaki videoda anlatan arkadaşın sayfasında gözüken "Cherry Options" sekmesi yok. "Belki bu bir eklentidir ve biz yüklüyoruz dur" diyerek bulduğum "MotoPress and CherryFramework Integration" eklentisini kurdum ama hiç bir yeni sekme gelmedi.
Ayrıca videodaki arkadaşın anlatımında analiz kodunu, temanın içindeki index.php dosyasına mı yazacağız onuda anlamadım? Zira ne temadaki nede sitedeki diğer hiç bir index dosyası, arkadaşın videoda yapıştırdığı yerdeki gibi html kodu ile başlamıyor. Neredeki index.php dosyasından bahsediyor bu arkadaş?
Kod elimde ama nasıl işlem yapacağımı hala çözemedim;
Yardımcı olursanız minnettar kalırım.