Fransa'nın, "sözde ermeni soykırımını kabul etmemeyi suç sayan" yasa tasarısına yönelik tepkiler büyüyor. Fransız şirketleri boykot kabusu ile karşı karşıya....

Yine bir çok kurum ve kuruluşların almış oldugu kararlar gerek televizyon gerek ise sosyal medyada geniş yankı uyandırmış durumda..

Bunlara örnek vericek olursak ;

İlk boykot Spor Toto’dan : Toplumsal olaylarda her zaman sosyal sorumluluk bilinci ile hareket eden Spor Toto Teşkilat Başkanlığı‘ndan Fransa’ya tepki geldi. Artık Fransız takımlarının maçları iddaa’da olmayacak (Akşam)

1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifinin Fransız Meclisi’nde kabul edilmesinin ardından Düzce’de bir diyaliz merkezi, Fransız malı hasta nakil araçları alımını iptal etti. (Zaman Gazetesi)

Avukatlardan Fransa’ya karşı boykota destek çağrısı : (mynet)

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, FRANSA’ nın tavrına karşı bu gün Fransız mallarını çöpe atarak bir protesto eylemine imza attı. Genel Başkan Göktaş, ÇETKODER üyesi ile beraber Dernekgenel merkezi önünde ilginç bir protesto yaparak Fransız mallarını boykota çağırdı (stargazete)

SİVAS (İHA) – Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Sivas halkına ve esnaflara seslenerek Fransız mallarının kullanılmaması ve satılmaması konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, “Sayın Sarkozy, soykırımı Cezayir’de askerlik yapan babasına sorsun” diyerek, kendi işyerindeki Fransız markalı ürünleri kaldırttı. IHA

Özel Kardelen Koleji Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi Öğrenci Meclisi, yasa teklifini meclisinde kabul eden Fransa’ya tepki gösterdi. Okul meclisi yaptığı toplantıda, Fransız mallarını boykot kararı alırken, meclis kararının okunduğu toplantıya öğrenciler ‘Fransa’ya Fransız Kalmayın’ yazılarıyla katıldı (haber3)

Barkodu 30 ile 37 arasında bir rakamla başlayan ürünler Fransa’dan ithal demekmiş. Aşağida fransız ürünlerine ait bazı web sitelerinin oluşturmuş olduğu listeler bulunmaktadır.

BOYKOT EDİLEN FRANSIZ MALLARI..

BOYKOT EDİLEN FRANSIZ MALLARI..

BOYKOT EDİLEN FRANSIZ MALLARI..

BOYKOT EDİLEN FRANSIZ MALLARI..


Aslında bir sürü boykot haberi var ama ben sadece bir kısmını bulup yazıya ekledim. Bu haber yazılaradan anlaşılacağı gibi boykot süreci başlamış durumda..


Kaynak : http://sanalzade.com/fransiz-mallari-listesi.html