- Öğrenim kredisi için öğrenci işlerinden bir form alınır doldurulur ve teslim edilir. O formdaki bilgilere göre öğrenim kredisi mi yoksa başbakanlık mı o önce belirlenir.
- Başbakanlık ise sıkıntı yok zaten geri ödeme olmadan bursunu alırsın.
- Başbakanlık değilse yani diğer seçenek olan öğrenim kredisi ise, Noterden o parayı geri ödeyeceğine dair bir belge hazırlanır ve üzerine okul süresince artık 4 yıllık veya 2 yıllık hangisini okuyorsan o para beyaz eşya türünden hesaplanıp kaç bin ise o sabit para hesaplanıp imzanı altına koyarsın. Bedeli de konuda geçen 46 tl civarıdır ve bu ücreti kyk veya devlet karşılamıyor şahız kendisi öder geri ödemesi yoktur.
- Noterde hazırlattırdığın belgeyi KYK şubesine teslim edersin. Böylelikle öğrenim kredisi başvurun başlamış olur. Genelde okulun 1. dönem sonlarında Ziraat Bankası hesabın kurulur ve ona yatırılır. İlk ay sıraya girerek alınır daha sonra bankamatik kartının gelmesi ile bankamatik kartı ile çekersin.
- Yaz aylarında da burs yatırılmaktadır.
- Okulunun bitmesindeki yaz döneminde 2 ay daha o öğrenim bursunu alırsın. Haziranda okul kapanıyorsa temmuz ve ağustos aylarında da alırsın.
- Bu öğrenim kredisi, okulu bitirdikten 2 yıl sonra ödemek zorundasın.
- Ödeme ise, her 3 ayda bir ortalama 400 tl yatırılır.
- Ödemeyi istersen hepsini istersen yarısını öder geri kalan kısmını bundan önceki maddedeki şekilde ödersin
- Ödemeyi okulunun kapandığı gibi ödemek istersen 3 ayda bir 400 tl yatırmak zorunda olduğun gibi daha sonra 6 ay veya 9 ay ödedikten sonra nasıl olsa 2 yıl sonra ödemem gerekiyordu aman sonraya bırakayım 2 yıl geçsin öderim DİYEMEZSİN. Bir kere ödeme yapmaya başladın mı belirtilen ödeme tutarını belirtilen ay dilimlerine göre vermek zorundasın.

Sanırım Öğrenim kredisi hakkında detaylı bilgi vermiş oldum. Başbakanlık bursunu merak edenler ise, öğrenim kredisinden farkı geri ödemesi yoktur ve bir yılda FF derslerinin sayısı 3ü aşarsa ödeme konusunda ödeme alınmayabilir ve burs iptal edilebilir. Başarılı bir grafik çizilmek zorundadır.

İhtiyacın yoksa öğrenim kredisini kesinlikle alma. Hani ihtiyacın yoksa derken herkesin paraya ihtiyacı vardır ama şuan geçimin sana yetecek kadarsa almamanı öneririm.

Üniversiteyi bitirmiş, alanında yüksek lisans yapmış biri olarak tecrübelerimi söylüyorum. Ben 4 yıllık öğrenimimde bu bursu almadım. Ancak Masterlik (Yüksek Lisans) dönemimde o zamanlar (2009) 400 tl aylık almıştım. Neyseki hepsini ödedim :)