Bu yazımı yazdığımda Panda son güncellemesini yapmamıştı. Son güncelleme ilede çok fazla değişen birşey olmadı aslında.
Yazımdaki belirttiğim 3. madde olan "Google Satış Ortağı Programları Yönergesi" Panda'nın temelini oluşturan özelliklerden bahsetmektedir.
Ki bu önerge içinde detaylı yazımı yine sitemden bulabilirsiniz.
Vaktim olsa da yazı dizisine devam edebilsem ve uygulama ile ne kadar etkili olduğunu gösterebilsem. Bir gün mesai saatim sabah kalkınca, akşam sıkılınca arasında olursa devam edeceğim.
konuşmalara biraz geç dahil oldum. my@ilyasalcok.com.tr mail adresi üzerinden sorularınızı sorarsanız, merak ettiklerinizi, fikirlerinizi seve seve cevaplarım.
Teşekkür eder, iyi forumlar dilerim.
40 tane blog açtın diyelim.
Aynı IP üzerinden mi?
Cevabın evet ise aslında diğerlerini cevaplamaya bile gerek yoktur.
Bir bilgisayar üzerinden kendine link ağı kuracaksın eskilerin dilinde link çiftliği, ve Google buradan çıkacağın linklere önem verecek öyle mi?
Üstelik bunlar bedava bloglar olacak?
Cevabın hayır ise %100 özgün makale girdin.İş özgünlükte bitmediği gibi %100 özgünlük lehine değil aleyhinedir.
Bu konu aslında çok derin girmek istemiyorum.
Semantik tutarlılık kavramları falan işe karışıyor.
İş özgünlükte bitmiyor demiştik.
Panda güncellemesi ile artık zayıf-değersiz içeriklere karşı önlemler alındı.
Bir içeriğin değersiz olması ziyaretçinin onu beğenmemesi anlamına gelir.
Bu anlamda sitene her ne kadar %100 %1000 özgün içerik giriyorum desen de bu siteden çıkacağın linkler yarar sağlamaz, ileri ki zamanlarda zarar sağlar.
Umarım anlatabilmişimdir.
Ayrıca o ustanın o yazıyı yayınladığı tarihe bak. Pandadan önce mi sonra mı bir araştır ;)
Yenilenen teknoloji, ilerleyen zaman içerisinde durağan SEO :( olmadı kendoko sana yakıştıramadım.
Aynı IP üzerinden mi?
Cevabın evet ise aslında diğerlerini cevaplamaya bile gerek yoktur.
Bir bilgisayar üzerinden kendine link ağı kuracaksın eskilerin dilinde link çiftliği, ve Google buradan çıkacağın linklere önem verecek öyle mi?
Üstelik bunlar bedava bloglar olacak?
Cevabın hayır ise %100 özgün makale girdin.İş özgünlükte bitmediği gibi %100 özgünlük lehine değil aleyhinedir.
Bu konu aslında çok derin girmek istemiyorum.
Semantik tutarlılık kavramları falan işe karışıyor.
İş özgünlükte bitmiyor demiştik.
Panda güncellemesi ile artık zayıf-değersiz içeriklere karşı önlemler alındı.
Bir içeriğin değersiz olması ziyaretçinin onu beğenmemesi anlamına gelir.
Bu anlamda sitene her ne kadar %100 %1000 özgün içerik giriyorum desen de bu siteden çıkacağın linkler yarar sağlamaz, ileri ki zamanlarda zarar sağlar.
Umarım anlatabilmişimdir.
Ayrıca o ustanın o yazıyı yayınladığı tarihe bak. Pandadan önce mi sonra mı bir araştır ;)
Yenilenen teknoloji, ilerleyen zaman içerisinde durağan SEO :( olmadı kendoko sana yakıştıramadım.