adlbelge adlı üyeden alıntı

Seoda gelişim sağlayan sektörler haber oyun sitelerdir. Bunlard seo yu daha çabuk kavrarsınız. Tabi birde uygun olmayan siteler var. Sürekli rekabet kişiyi geliştiriyor. Google bana çok samimi gelmiyor. Tamamen özgün içerikte olmalı bu yarış aslında. Yoksa backlink vs hikaye. Tabi seoda işler böyle yürüyor itiraz etmiyorum. Özgünlük falan belli bir yüzdeye kadar tamam ama sonrasında masal oluyor. İş döner dolaşır backlinke gelir.

Evet bende her zaman söylerim. Aslında yarış site içi olmalı. Ama işte işler böyle yürüyor. Google milleti bir kandırıyor. Herkes "abi özgun ol yeter" moduna geçiyor. Aslında bu olay seo ya yeni baslayanlarda çok var. 2010 ve öncesinde seo yapanlar biraz daha tecrübeli. Mesela nereye baksanız derler ki. "Paravan blogten doğrudan sitene link verme" Neden ? Her yerde öyle geçiyor.

Bir çok paravan blog ağı resmi aslında panda penguen öncesi siteler için gecerli. O zaman sitelerin hepsi spamdı. Hele paravanlar %100 spam. Wp bile böyle eklentiler cıkarırdı. E şimdi spam siteden direk ana siteye link verilmez. Google anlar diye biraz karısık link verilirdi. O zaman doğru buydu.

Bugun ?
Bugün arkadaş açmış tamamen özgün blog. Paravan bile diyemezsin resmen güzel bi site açmış ve google da begenmiş. Ama gidip ana sitesine link vermiyor. Korkuyor.

Bunda korkacak hiç bir şey yok. "Google sahiplerinin aynı oldugunu anlar ama" Anlasın. Google kimseye yasak demiyor ki site açıp linkini diğer siteye vermeyi. Bunu doğal karşılıyor. Hatta bunu satış ortaklığı ile desteklediğini bile açıkladı.

Bu sadece bir örnek. İnsanlar sırf çok fazla insan öyle olduğunu söylediği için inanıyor ona ya da buna. Forumda ne zaman biri birine "özgün ol yeter" dese, sorduğum ilk şey şu "sen bana bir tane örnek getirir misin sadece özgün olarak yükselen" Daha getiren olmadı.

Mesela kopya içerik durumu da aynı. Google kopya içeriğe ceza da vermez hit de vermez. Amaa senn siten hızlı ve daha kullanışlı ise. Kendine has bir değeri varsa kopyalama yaptığın sitenin bile önüne gecersin. Aynı zamanda şöyle bir durum daha var. Google nerede diyor %100 özgün makale yazın diye. Evet google özgün ve faydalı bir site ister. Bunun sektöre göre değişmesi bir yana google üzerine basa basa faydalı site ister %100 özgün site demez.