Site Haritası Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Oluşturulur?; Site haritası sitenizde bulunan tüm sayfaların, yazıların vs… yolunun gösterildiği yani linkinin verildiği sayfadır. Site harıtası “.xml” dosya uzantısıyla oluşturulmalıdır. Harici olarak site içerisinde de site haritası “.html” ile gösterilebilir. Ancak arama motorlarına site haritasını göndermek için “.xml” uzantılı dosya oluşturmak gerekmektedir.

Örnek site haritası olarak SEO Dahi Site Haritasını inceleyebilirsiniz. Bu harita wordpress içerik yönetimi sisteminde bulunan eklentiler tarafından otomatik olarak oluşturulur. Site haritası arama motorlarının siteyi gezmek için kullandığı yol haritasıdır. Sitenize eklenen yeni bir içeriği aynı şekilde sitemap.xml dosyanıza da eklemelisiniz. Bu şekilde arama motorları tarafından daha çok izlenir ve sevilirsiniz.

Site haritasını oluşturmanız SEO’da size +1 kazandıracaktır. Arama motorları site haritasına çok önem verir. Arama motorları botları siteyi gezinirken site haritasına bakar ve içerikleri, sayfaları vs… öyle indexler. Sizlerin içeriklerini hızlı indexler. Site haritası sayesinde eklenilen sayfa veya içeriklerin hangi tarihte eklendiğini ve önem sırasını arama motorlarına gönderebilirsiniz.

Site haritası oluşturmak için dreamweaver veya başka bir program kullanabilirsiniz. Yada wordpress gibi hazır sistemler kullanıyorsanız eklentiler sayesinde site haritasını oluşturabilirsiniz. Xml bilmiyor ve uğraşmak da istemiyorsanız. xml-sitemaps.com’dan site haritasını oluşturabilirsiniz ancak her yapılan sayfa ve içerik için tekrar tekrar buradan oluşturup dizininize yüklemeniz gerekmektedir.

Kaynak: Site Haritası Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Oluşturulur?