terzi312 adlı üyeden alıntı

Linklerden oluşan bir sayfaya backlink kasmak öyle mi? :)
Denemeye gerek yok. Mantıklı mı diye bir düşünün ilk önce.
Ayrıca spam nedir ne değildir biraz araştırın isterseniz.


Backlink yada normal sayfa içi bir link. Eğer link dolu bir sayfa spam sayılsaydı site içinde footera da koymak sıkıntı olurdu. Spam faydasız içerikle google ı kandırma çalışmasıdır. Spam bu sekilde algılanır. Site haritası spam olsaydı linkini site içi de vermek yanlış olurdu.

O sayfaya backlink alınca google neden spam desin ki. Ezberi bırakın. Bir sayfada armut hakkında bilgi vereceksen botları da bu başlık için çağırdıysan ama bu konuda bilgi vermiyorsan bu spam olur.

Google tarafından yapılan bir açıklama var mı bu konuda. Yani fazla link olan bir sayfa faydasız sayfa dendiğini gördün mü hiç.

Eğer başka bir siteden gelen örümcekler benim site haritası sayfamı spam olarak görecekse sayfa sonlarına eklenen site içi sayfalardaki site haritası linkleri de böyle algılanmalı. Zaten backlink kasıp sayfa değerini arttırmak olayından bahseden yok.
Backlink alacaksam gider kaliteli sayfalarıma alırım ki google bunu sever. Ama site haritasına veya rss'e alınan backlink hızlı indexlenmek için faydalıdır. Mesela bazen bakıyorum. Örümcekler siteyi dolaşıyor ama yeni yazdığım sayfaya uğramayabiliyor.

2.si diyelim ki site haritasına backlink verdik. Örümcek geldi. Orada son yazılan yazılara geçti. Faydalı bir yazıya ulaştı. Şimdi hangi sayfa spam sayılcak. site haritası mı yoksa son yazı mı.


Bir şeylerin zararlı olduğu iddiası için kısa ve gülücüklü konuşmalar yeterli değil. Belki gerçekten hoş karşılanmayan bişey de olabilir. Fakat bunu böyle dalga geçer bir tarzda konuşarak anlatamazsın.

Zararlı olduğu bildirilmeyen bir şey ya faydalıdır yada etkisizdir. Bir şeye faydalı diyen yada etkisiz diyen insan için delil getirmek mecbur değildir. Fakat zararlı diyorsan senin delil vermen gerek. Bir kişi yaptığı bir çalışmanın etkisini az veya çok görür belki yanlış gözlemler başka bir şeyin faydasını yaptığı işe bağlar. Ama zararlı demek spam demek için bizzat google tarafından verilen bir bilgi gerekir.

Spam faydasız ve aldatıcı bir çalışmadır. Ben örümceğe diyorum ki. Bak burada benim son yazdıklarım var. Bak sitem güncel. Bunun neresi spam olsun.