terzi312 adlı üyeden alıntı

Madem kaynak istediniz, Matt Cuts neler diyormuş bir bakalım:

https://www.youtube.com/watch?v=QHG6BkmzDEM



Footer sorunsalınız da böylece çözülmüş oldu.

Zaten içeriğin bulunduğu bir sayfanın footer bölümünden link çıkmak; yani ziyaretçilere bir şeyler kazandırmış sayfa spam algısı yaratmaz.

Ziyaretçilerin önceliği içerikten faydalanmaktır.

Fakat sadece linklerden oluşan, katma değeri zayıf,(içeriksiz yada içeriği zayıf) ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılamayacak ve onları memnun etmeyecek sayfalar spam sayfalardır.

Site haritasını ziyaretçilere sunmak başlı başına bir hatadır.Bu bölüm botlara özeldir.

Dolayısıyla ziyaretçiye katma değer kazandırmayan sayfalar spam olarak algılanır. Buraya backlink kasmak ise cabası.

Şimdi umarım site haritasının kullanıcı deneyimine sunulduğunda ve backlin kasıldığında spam olarak algılanabileceğini anlamışsınızdır.

Hatalarımız olmuşsa affola.Saygılarımla.


Bu konuyu daha öncede dinledim.

"""Eğer sayfanızda 100 adet link çıkışı bulunuyorsa, sayfanın bu konudaki performansını değerlendirmek için 100 üzerinden bir değerlendirme yapıyoruz. 1000 adet ise, bu 1000 linkin de gerçekten yararlı ya da spammy olduğunu değerlendirip, 1000 üzerinden bir değerleme yapıyoruz. Fakat, web sayfasında gerçekten tonlarca link çıkışı varsa, ve bunlar kullanıcının yararından ziyade, spammy bir yapıda bulunuyorsa, ancak o zaman aksiyon almaya karar verebiliyoruz ve web sitesini spam olarak değerlendiriyoruz."""

Şimdi senin baştan söylediğin şey link dolu bir sayfanın spam olacağı iddiası. Delil olarak da bunu sunuyorsun.

Ama verdiğin delil asla şunu söylemiyor.
"Full link olan sayfa zararlıdır. spamdır"

Senin bastaki iddian buydu ve böyle bişey yok. Verdiğin yazıda da bu gecmiyor zaten.

Sonra bu yazı ile iddianı kullanıcının faydasına olmayan link çıkışları diye çevirdin.
Öcelikle şu kesin. Bir sayfada 1000 tane link çıkması o sayfayı spam yapmaz. Link çıkışı ile spam oluşu farklı. Burada altın kural kullanıcının faydasına mı zararına mı?

Site haritası kullanıcın faydasınadır. Kullanıcı oradan bir sitenin tüm içeriğini menü gibi görür. İstediği yazıya tıklar. Zaten site haritasının temel amacı kullanıcı odaklı olması açısından budur. Bak şimdi. Şu sayfa sitemin haritası.
http://hacamat-tr.com/site/

Ne kadar kullanışlı haberin var mı.

Bu arada adı üstünde "site haritası"

Neden bulunur bir sitede. Harita nedir ?

Yön ve yer bulmaya yarar değil mi. Sitemize neden bir harita yaparız. Kullanıcı aradığını daha rahat bulsun diye. Site haritası site içindeki en faydalı sayfalardan biridir. Çünkü rehberdir. Benim site haritam sence şuan bir örümcek açısıdan ya da kullanıcı acısından zararlı mı. Kullanışlı değil mi. Backlink aldığımda botlata sitemin haritasını sunuyorum. Alın size site. Sayfalar burada yorumlar burada. Size bir de menü çıkardım.

Eğer sayfanızda 100 adet link çıkışı bulunuyorsa, sayfanın bu konudaki performansını değerlendirmek için 100 üzerinden bir değerlendirme yapıyoruz. 1000 adet ise, bu 1000 linkin de gerçekten yararlı ya da spammy olduğunu değerlendirip, 1000 üzerinden bir değerleme yapıyoruz.