terzi312 adlı üyeden alıntı

Bunları acemiliğinize veriyorum ve benim bu konuda bilgisiz olduğumu düşünüyor iseniz konu hakkındaki uzmanlara şu söylediklerinizi bir söyleyin bakalım nasıl tepki veriyorlar.

İstediğiniz her mecraya gidin sorun ve o kişilerin cevaplarını buraya yazın.

İşte o zaman susacağım ve gerçekten bu konuda bilgili olduğunuzu düşünecek ve yemin ediyorum tartışmalar için sizden özür dileyeceğim.

Hadi bakalım bana öyle bir uzman bulun ki içeriksiz bir sayfadan fazlaca link çıkmanın spam olmadığını söylesin.

Söylediğim sözleri allayıp pullayıp bana pazarlamayın. Matt Cuts her şeyi açık bir şekilde sunmuş.

Şu cümlenizden sonra sizinle daha fazla fikir alışverişine girmemeye karar verdim.

Nato kafa, nato mermer bir düşünceyle ne yapsam da söylediklerini haksız çıkarsam diye uğraşıyorsunuz.

Hadi kolay gelsin.

evet matt açıklamış.

1000 adet ise, bu 1000 linkin de gerçekten yararlı ya da spammy olduğunu değerlendirip,

Bu adamlar saf mı ? Eğer 1000 linki spam görselerdi neden
değerlendirip,
de öyle işlem yapıyorlar. Ben senin her cümlene cevap verdim. Hiç bir yerde laf salatası da yapmadım. Ama sen sadece konusyorsun. Sana çok net bişey sordum. Çok net. Site haritası kullanıcı yada örümcekler için neden faydasız sayfa sayılıyor. Ama sen cevap vermek yerine aynı seyi tekrarlıyorsun. Aynı salatayı tekrar yapıyorsun.

Benim sözüm

Bir sayfada 1000 tane link çıkması o sayfayı spam yapmaz. Link çıkışı ile spam oluşu farklı. Burada altın kural kullanıcının faydasına mı zararına mı?

Matt'in sözü

Eğer sayfanızda 100 adet link çıkışı bulunuyorsa, sayfanın bu konudaki performansını değerlendirmek için 100 üzerinden bir değerlendirme yapıyoruz. 1000 adet ise, bu 1000 linkin de gerçekten yararlı ya da spammy olduğunu değerlendirip, 1000 üzerinden bir değerleme yapıyoruz. Fakat, web sayfasında gerçekten tonlarca link çıkışı varsa, ve bunlar kullanıcının yararından ziyade, spammy bir yapıda bulunuyorsa, ancak o zaman aksiyon almaya karar verebiliyoruz ve web sitesini spam olarak değerlendiriyoruz.

Ben arada fark göremiyorum. Gören söylesin. 2 söz de aynı şeyi belirtiyor. 100 yada 1000 link çıkışı değil kullanıcının faydasına mı zararına mı ? Bakılan şey budur. Link çıkışı zararlıdır diye ezberlediklerinizi papağan gibi tekrar etmek yerine googlenin yıllardır söylediği şeyi bi dinleyin. Gerçi burada matt cut söylemiş ama anlaşılmamış.

Google kullanıcıya en faydalı siteyi ön plana getirmek ister. Kullanıcı ve google ı kandırcak içerikli siteleri ise spam görür. Burada tek gerçek faydadır.

Mesela dizin sitelerinin tamamı spam olmalıydı.
Demiş ya şair sevmek suçsa suçluyum :) Bu da benden :P
Link suçsa dmoz spamdır.

http://www.dmoz.org/Health/