Sitedeki bir çok yorumu okuyunca içimden yaw he he der geçerdim.şu konudaki yorumları okuyunca ne kadar güzel ve doğru düşünen arkadaşlar da varmış dedim.
2011 den beri haber sektörü içerisinde çok fazla bulundum. Edindiğim en net bilgi google haber sitelerinde sitenizin bilinirliği ne çok fazla önem veriyor. Türkiyenin en büyük haber sitelerini en büyük yapan editör kadroları ve günlük girilen haber sayısı asla değil. Öyle olsaydı en büyük site sondakika.com olurdu. Ama milliyet ve hürriyet. Çünkü bu iki siteye giren insanlar ya direk giriyor ya da arama yaparken yavuz Bingöl diye değil de milliyet diye arama yapıyor. Bu da bunları marka yapıyor. Yerelde de böyle marka siteler oluşuyor. Google bunları görüyor ve o siteleri de o şekilde değerlendiriyor.

İçerik konusunda ise haber sitesinde elbette ne kadar çok içerik o kadar iyi. Ama kesinlikle fark yaratmak için yeterli değil. Hit almak için yeterli bir şey olabilir haber sayısı.

Kısacası bu sektörde tutunmak için özgün haber gireceğim demek yerine insanlar tarafından bilinirliği yüksek bir haber sitesi kuracağım demek lazım. Böyle hareket edilirse odatv gibi fark yarata bilirsiniz.

Yok ben para kazanacağım diyorsanız haber sektöründe para kazanmanın en kolay biraz masraflı yolu google News. Google News e girecek bir site kurar sonra hotmail haberi yapar para kazanırsınız.
Yani ne elde etmek istediğinize bağlı.

Konuyu açan arkadaşın sorusuna gelirsem

Hem marka bilinirliği derdi olmayan hem de kopya haber ile sitesini dolduran adamlar evet google da yer alıyor. Engellenmek bir kenara para da kazanıyor. Ama kazandıkları para okyanusta bir damla su. Anlık 100 K ziyaretçisi olan bir sitenin olduğu yerde günlük 1 K ile kendini başarılı olarak görüp google engellemiyor diyerek ayda kazandığı üç yüz liraya sevinen insanlar var. Ve düşünce dünyalarının küçüklüğü ile ilgili bir durum bu

Neden google bunları engellemiyor sorusu ise google siteleri neden engellesin. Onları engellemek için var olan bir sistem değil ki onları sıralamak için var..