Yaklaşık 4-5 aydır web işleriyle uğraşıyorum. Bu forumda ve *** forumunda üyeliğim var. Herkes bazı şeyleri ezberlemiş, sürekli aynı ezberi tekrarlıyorlar. Ne olduğunu, nasıl olduğunu bilmeden, içeriğe dair en küçük bir fikir sahibi olmadan ha bire kuru ezber tekrarlanıyor. Bunlardan bir tanesi de "kaliteli sitelerden backlink almak" meselesi. Her SEO konusunda aynı ezber farklı kişiler tarafından tekrarlanmış.
Benim anlamadığım şu; kaliteli bir site ise neden size 3-5 TL ye backlink satsın? Eğer 3-5 TL'ye backlink satıyorsa nerde kaldı bunun kalitesi? Bana 5 TL'ye tanıtım yazısı, 10 TL'ye footer link veren sitede kalite ne gezer arkadaşlar. Ben kendi sitemde link satmak, tanıtım yazısı almak vb hiç birşey yapmıyorum. Çünkü sitem "kaliteli" olsun istiyorum. Hiç kimsenin girmediği, ücret alınarak eklenen tanıtım yazıları dışında içerik olmayan siteler link satıyor sürekli.
İlle de büyük sitelerden link almak istiyorsak sosyal imleme bence tek doğru yöntem. Profil backlink ve sosyal imleme dışındaki çöp sitelerden alınan tanıtım yazıları, footer linkler hiç bir işe yaramaz diye düşünüyorum.