Bu iş tamamen senin sitenin kategorisi ve piyasanın durumuna bağlı olarak değişir. 5 tl'ye aldın backlink fayda etmez diyorsun ancak 300 tl aldığın backlinkin sana faydası olacağı kesin mi değil.

Aldığın 5tl lik belki sana yarar sağlayacak orasını kimse bilemez. Bu tamamen senin siten ve kategorinle alakalı birşeydir.

Eğer sen ciddi bir kategorideysen ve çöplüğe dönüşmüş yerlerden backlink alırsan yarar bekleme.

Sen 5 lira verdin senin rakipte 5 lira verdi sen çöplükten aldın linki o temiz,güncel aktif bir siteden aldı senin ki fayda etmeyecektir o senden öne çıkacaktır onun yaptığı çalışma daha etkili olacaktır.

Sen 300 lira verdin çöplük siteden link aldın oda 10 lira verdi kaliteli,aktif bir yerden aldı yine seni geçecektir.
Bu fiyatlar tamamen kişiye,siteye göre değişir. Güncel,aktif olan ve senin kategorine en yakın olan siteden link almak en mantıklısıdır.

Seo çalışmasını kendin yapıcaksın,backlinki kendin yapıcaksın onun dışında kaliteli bir seo istiyorum diyorsan kesenin ağzını açtırcaksın sitenin enine sonuna bir çalışma yaptıracaksın ki başarı elde edesin.

Onun dışında ne ekersen onu biçersin, link aldım hadi site yükselsin dersen yükselmez öyle sen seo yaptırdığın zaman daha da aktifleştireceksin siteni :rolleyes:

Herkes seocu diye takılıyor işini yapan adam ortaya koyduğu ürünlerle kendini belli eder.

Önce rakip analizi yapıcaksın, sonra sektöre bakacaksın talep var mı benim siteyi kim tercih eder bunu bulacaksın ona göre hazırlanacaksın. Daha sonra bütçeni ayarlayıp, sana en yakın kategorideki aktif,güncel sitelerden link alımı,tanıtım alımı gibi alımlar yaparak siteni güçlendireceksin. Alabiliyorsan kendi kategorinde kilerinden de aldın mı tamamdır.

Üstüne birde sosyal medyayı düzenli, aktif bir şekilde kullandın mı sitenin yükseldiğini göreceksin ;)

İyi forumlar.