Merhabalar arkadaşlar bu makalem WMA Yazarlar grubu içindir öncelikle bunu belirttikten sonra yazdıklarımın hepsi tamamen kendim uyguladığım şeylerdir .Sizin için ne kadar uygun olabilir bir şey diyemem ama ben hiç bir sıkıntı yaşamıyorum. Çok fazla bildiri yapmadan direk konuya geçmek istiyorum buyrun.
[SIZE=3]
İlk Adım(Sosyal Ağlar ve Çevre)
[/SIZE]

Öncelikle siteniz bir WM (WebMaster) sitesi olacaksa önceden hazır ufakta olsa bir çevreniz olmalı ki desteklenmeli.

[SIZE=3]İkinci Adım(Özgün İçerik ve Araştırma)[/SIZE]

Tamamen sizin oluşturduğunuz içeriklerden oluşmalı ki sitenizin diğer sitelerden farkı olmalı. Elinizden geldiğince alıntı yapmamaya çalışın.Başka sitelerden haber vb içerikler edinmeyin. Konularınızı yazarken diğerlerinden farklı olması için diğer blogları takip edin.

[SIZE=3]Üçüncü Adım (Çoğalın)[/SIZE]

Sadece kendiniz yazmayın blogunuza yazar alın veya arkadaşlarınızla birlikte yazın ki zengin düşünce ve fikirler birbirine çakışmadan farklı konular elde edin.

Örneğin sitenize sizden başka bir yönetici daha alın ve sizden bağımsız düşünsün. Ayrıca da her işi siz yapmayın. Bilmediğiniz işlere parmak atarsanız sadece zaman kaybı yaşarsınız. Örneğin sitenizin grafik işlerinde yardım alın.

[SIZE=3]Dördüncü Adım (Hız ve Tasarım)[/SIZE]

İyi bir blog içinde okuyucuların sıkılmaması gerekir. Bunun içinde görsellik çok önemlidir. Göze hitap eden bir blogda okuyucunun canı sıkılmaz ve konularınız arasında sitenizde daha uzun süre gezebilir. Ayrıca ziyaretçilerin daha girmeden çıkmamaları için hız en önemli unsurlardandır. Eğer sunucunuz yavaş ise ziyaretçi konularınız arasında rahatça gezemez bir yerde sıkışır ve sitenizi terk edebilir.

Bunlar tamamen kendime ait fikirlerdir. Hepsini uygulamaya çalışırım elimden geldiğince .Okuduğunuz ve vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim.