Arkadaşlar iyi günler.
www.e-erteknik.com adında asteria teması ile kurduğum wordpress tabanlı bir site var. Siteyi, bir yakınım adına kurup düzenlediğim için onun fotoğraflarını, ortam şeklinde yüklüyorum ama siteye girenler hem fotoğrafları hızlı bir şekilde göremiyor, hemde site çok yavaş. Halbuki neredeyse hiç eklenti yok.
1-) Site neden bu kadar yavaş? Hızlandırmak için ne yapabilirim? Misal GTmetrix ile tarama yapıyorum ama tarama sonucundan sonra çıkan kötü dosyaları nasıl iyileştirebileceğimi bilmiyorum.
2-) Kanımca sitenin bu yavaşlaması, ben galeriye fotoğrafları normal şekilde değilde, ortam şeklinde attıktan sonra oldu. Ve site, fotoğraflara giren bir kullanıcının ön belleğine önce fotoğrafları yavaşça yüklüyor ama galeri açılmıyor, o kişi sayfayı yeniledikten sonra açılıyor. Bu durumda F5 yapmayı akıl edemeyen herkesin siteye girdiği gibi çıkmasına neden oluyor. Resimleri galeriye, ortam şeklinde değilde düz bir şekil attığımda ise dağınık dağınık durduğundan hoş durmuyor.
Misal 2. sorunumun görsel hali;
İlk sorunun çok genel bir cevabı var sanırım ama 2. sorunu çözmek için herhangi bir eklenti mi kurmam gerekiyor?
Yardımcı olursanız minnettar kalırım.