kendoka adlı üyeden alıntı

İzlediğin yol doğru. Sağa sola pek kulak asma. Senin yazını okudum ustam hiç bir yerinde seo= backlink yazdığını görmedim ama bazı arkadaslar sanki böyle söylemişsin gibi konuşurlar. Dikkat et. Aslında bir çok rakibinin olduğu bir platformda soru soruyorsun. Böyle şevkini kırmak istemeden gömüp bırakırlar.

10 siten varsa 2 gruba ayır. C class iplerde tut.

Elinde 5 sitelik 2 grup varya mesela. A grubundan B grubundakilere backlink ver. yani her site 5 tane backlink sahibi olsun. Kendisine link verene ilk aşamada link vermesin.

Benim burada söyleyeceğim şey hayırlı olsun. Sitelerin belli bir sağlamlığa gelmeden link çıkışlarını sakın yapma.

Kardeşim teşekkür ederim yorumun için. Farkındayım rakiplerimin olduğu bir platform olduğunun. Ama ben bu işi 1 yılda geçse 10 yılda geçse öğreneceğim. SEO işinin ilk aşaması site içeriği olduğunu biliyorum. Kendimiz için yaptığım sitede kendi il adımız eklendiğinde ilk sıralara çıkıyoruz. Zaten bizim için önemli olan buydu ve dışarıdan linkimiz neredeyse hiç yok. Kolay bir keyword de değildi. Çünkü sitemizin içeriği sağlam.

Peki C Class IP leri unut demişsin ya. Yaptığım araştırmalarda aynı IP bloguna sahip sitelerin linkleri pek dikkate alınmıyormuş.Zaten bizim şuan kullandığımız IP'ler C Class IP değil midir?