olay çok boyutlu bence,
1.boyutu google,
bu siteler milyon ziyaretçili siteler, hergün google bu sitelerdeki tıklamalardan dünya kadar para kazanıyor, kısaca kimse altın yumurtayan tavuğu kesmez. ayda yılda bi ziyaret edip bu tür resim görünce siteleri 3-5 kere şikayet etmişliğim var, yani ****oya yakın resimler paylaşılıyor. ama kılıf hazır. haber sitesi.
2.boyutu alıcı,
bu tür şeyler çoğunlukla aydın doğanın gazetelerinde yer alıyor, beni bu tür resimler rahatsız etsede, bazı kişileri etmiyor. hatta hoşlarına gidiyor. sadece aydın doğanda değil genellikle islami kesime mesafeli olan her gazetede var. mesela 1-2 de olsa sabahta bile var.
3.boyutu reyting ve para,
işte her şeyinde sebebi bu. bu tür haber yayınlayan gazetelerin ortak derdi. çocukmuş, ahlaki değerlermiş önemi yok. örnek olarak habertürk bu gazete, bi ara sırf reyting uğruna manşetten tecavüz haberleri yayınlıyordu. gazete istediği haberi yayınlar ama hergünde tecavüzü manşet yapmaz ki, sırf ilgi çekmek için. hatta olayı o kadar abarttılarki yanılmıyorsam kocası tarafından bıcaklanmış kadını hiç sansür uygulamadan direkt basmışlardı.o ara bu haber aşırı tepki topladı.
4.boyutu okuyucu,
herkes kendinden sorumlu, ben yandex kullandığım için haberleri yandex haberlerden takip ediyorum. aynı haber onlarca sitede oluyor. okuyucu olarak kadın vucudunu malzeme yapmayan siteye tıklıyorum. ama genellikle haber7,yeni şafak ve yeni akiti takip ediyorum.o site hit kazanıyor. sitede bazen ilgimi çeken bi reklam olunca tıklıyorum. o site kazanıyor.