-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Makine Mühendisliği Öğrencisi
-
-
Ad Soyad
O** U**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Aklıma ciddi ciddi koydum php öğrenmeyi.Hiçbir şey bilmiyorum bu nasıl oluyor programla mı yazcaz yoksa her kod ezberlencek mi ? Ayrıca hangi adımlarla yapcaz bunu örnek olarak ilk olarak temel kodlar öğrenilcek sonra su sonra bu gibi ? Biraz bana bilgi verebilirmisiniz ?
Ayrıca php ile neler yapabiliriz ? Site yapmak için css de bilmemiz gerekiyo bildiğim kadarıyla php bilmenin css öğrenirken faydası varmıdır ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Front-end developer
-
-
Ad Soyad
T** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
PHP ile neler yapılabilir?
PHP İle sitenin herşeyini yapabilirsiniz. Tabiki herşey derken sadece alt taban. Üst taban CSS,HTML,JAVASCRİPT Vs.vs.
PHP ÖĞRENMEK
PHP öğrenmek istiyorsan merak etmelisin içinde bir merak olucak. İlk önce küçük işler ile başla
Örnek uygulama;
Php nasıl açılır ve nasıl kapatılır.
PHP etiketi ile kapatılır. Bunu bir kere kafana kazı.
// açtık
//echo ile ekrana bir yazı yazdık.
echo "Bu bir örnek yazı";
// kapattık
?>
//: bu işaret ile php'de açıklamalar yapabilirsin yaptığın açıklamalar ekrana yazdırılmaz. Ekrana herhangi bir yazı yazdırmak için echo kullanmalısın.
Şimdilik bu kadar yeter daha fazlasını internetten araştır ve yap :) unutma heves et içinde olsun öğrenmek.
Hızlı deneyin, hızlı başarısızlığa uğrayın ve hızlı bir şekilde kendinizi yenileyin.
― T. Peters
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Front-end developer
-
-
Ad Soyad
T** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hiçbirşey bilmiyorsunuz ve script yazıcaksınız bence hiçbir yararı olmaz hatta ve hatta sizi bu yoldan çevirir bu iş. Size tavsiyem birkaç gün php derslerini okuyun izleyin öğrenin sonra yavaş yavaş basitten sistemler yazmaya başlayın. Arkadaşın dediği gibi ne kadar script yazarsan kodlamalar okadar aklında kalır ve kendini okadar geliştirirsin. Ben bile 2-3 senedir PHP yazıyorum fakat php'nin %20 bile kullanmıyorum çünkü php göründüğü kadar mini minnacık kodlama sistemi değildir. veri çekme gönderme yazdırma gibi işlemler basit işlemler işler karmaşık işlere girince değişiyor yani en attan yavaştan başla.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Hızlı deneyin, hızlı başarısızlığa uğrayın ve hızlı bir şekilde kendinizi yenileyin.
― T. Peters
27207
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Herşeyi öğrenmeye kalkma hocam. Ezberleme işine hiç girişme. Önce ne yapacağına karar ver. Sonra o iş için ne lazımsa sadece onları öğren. İşin ayrıntısını sonra öğrenirsin.
Bak, Hello World yazdırıp, veritabanına veri girip onu çekmeyi öğrensen bile birçooook şey yapabilirsin. Hatta baya güzel blog scripti de yaparsın. Çoğu web uygulamasında zaten veritabanına veri yazdırıp onu okutmayı bilsen yetiyor.
Aslında kitap almaya falan gerek yok. Basit synthax yapısını öğren yeter. Ufak basit bir scripti indir (8-10 sayfalık birşey). Oradan kurcalayarak birçok şeyi öğrenirsin. Birkaç giriş seviyesi video izlersin. Onları uygularsın. Kafayı gerekli gereksiz herşeyle doldurmana gerek kalmaz. Bir koduda ihtiyacın olunca araştırıp öğrenirsin, daha kalıcı olur.
1 kişi bu mesajı beğendi.