lostyazilim
tr.link

Php Öğrenmek İçin İlk Adımlar Nelerdir ?

8 Mesajlar 1.438 Okunma
acebozum
tr.link

Revil Revil WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Makine Mühendisliği Öğrencisi
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad O** U**
  • Mesajlar 415
  • Beğeniler 71 / 82
  • Ticaret 15, (%100)
Aklıma ciddi ciddi koydum php öğrenmeyi.Hiçbir şey bilmiyorum bu nasıl oluyor programla mı yazcaz yoksa her kod ezberlencek mi ? Ayrıca hangi adımlarla yapcaz bunu örnek olarak ilk olarak temel kodlar öğrenilcek sonra su sonra bu gibi ? Biraz bana bilgi verebilirmisiniz ?

Ayrıca php ile neler yapabiliriz ? Site yapmak için css de bilmemiz gerekiyo bildiğim kadarıyla php bilmenin css öğrenirken faydası varmıdır ?

wmaraci
reklam

TuncerDemir TuncerDemir WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Front-end developer
  • Konum Zonguldak
  • Ad Soyad T** D**
  • Mesajlar 175
  • Beğeniler 18 / 28
  • Ticaret 0, (%0)
PHP ile neler yapılabilir?
PHP İle sitenin herşeyini yapabilirsiniz. Tabiki herşey derken sadece alt taban. Üst taban CSS,HTML,JAVASCRİPT Vs.vs.

PHP ÖĞRENMEK
PHP öğrenmek istiyorsan merak etmelisin içinde bir merak olucak. İlk önce küçük işler ile başla

Örnek uygulama;

Php nasıl açılır ve nasıl kapatılır.

PHP etiketi ile kapatılır. Bunu bir kere kafana kazı.

// açtık

//echo ile ekrana bir yazı yazdık.
echo "Bu bir örnek yazı";

// kapattık
?>

//: bu işaret ile php'de açıklamalar yapabilirsin yaptığın açıklamalar ekrana yazdırılmaz. Ekrana herhangi bir yazı yazdırmak için echo kullanmalısın.

Şimdilik bu kadar yeter daha fazlasını internetten araştır ve yap :) unutma heves et içinde olsun öğrenmek.

Hızlı deneyin, hızlı başarısızlığa uğrayın ve hızlı bir şekilde kendinizi yenileyin.
― T. Peters

• Üyelik 27.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad O** U**
  • Mesajlar 415
  • Beğeniler 71 / 82
  • Ticaret 15, (%100)

tuncerrdemirr adlı üyeden alıntı

PHP ile neler yapılabilir?
PHP İle sitenin herşeyini yapabilirsiniz. Tabiki herşey derken sadece alt taban. Üst taban CSS,HTML,JAVASCRİPT Vs.vs.

PHP ÖĞRENMEK
PHP öğrenmek istiyorsan merak etmelisin içinde bir merak olucak. İlk önce küçük işler ile başla

Örnek uygulama;

Php nasıl açılır ve nasıl kapatılır.

PHP etiketi ile kapatılır. Bunu bir kere kafana kazı.

// açtık

//echo ile ekrana bir yazı yazdık.
echo "Bu bir örnek yazı";

// kapattık
?>

//: bu işaret ile php'de açıklamalar yapabilirsin yaptığın açıklamalar ekrana yazdırılmaz. Ekrana herhangi bir yazı yazdırmak için echo kullanmalısın.

Şimdilik bu kadar yeter daha fazlasını internetten araştır ve yap :) unutma heves et içinde olsun öğrenmek.

Bilgi için teşekkürler.Karar verdim mi yaparım bunuda yapcam.

idea idea WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 448
  • Beğeniler 165 / 44
  • Ticaret 4, (%75)
php öğrenmenin sonu yok. mesela ben ihtiyaçlarımı karşılayacak kadar php biliyorum. gerisi beni ilgilendirmiyor. bu benim şahsi fikrim. bir başkası ne der bilmiyorum ama php öğrenmek istiyorsan php ile bir proje geliştir. yani işin içinde ol. kodların içinde olman lazım.

geliştirdikçe bir şeyler soracaksın. sordukça öğreneceksin.

burada bir çok kaynak var php ile ilgili: http://www.internetbilgisi.com/2012/11/php-egitimi-icin-turkce-kaynaklar.html

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 27.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad O** U**
  • Mesajlar 415
  • Beğeniler 71 / 82
  • Ticaret 15, (%100)

idea adlı üyeden alıntı

php öğrenmenin sonu yok. mesela ben ihtiyaçlarımı karşılayacak kadar php biliyorum. gerisi beni ilgilendirmiyor. bu benim şahsi fikrim. bir başkası ne der bilmiyorum ama php öğrenmek istiyorsan php ile bir proje geliştir. yani işin içinde ol. kodların içinde olman lazım.

geliştirdikçe bir şeyler soracaksın. sordukça öğreneceksin.

Aklımda bir scripti tekrardan yazmak var böylece öğrenebilceğimi düşünüyorum yararlı olur mu ?
idea

kişi bu mesajı beğendi.

TuncerDemir TuncerDemir WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Front-end developer
  • Konum Zonguldak
  • Ad Soyad T** D**
  • Mesajlar 175
  • Beğeniler 18 / 28
  • Ticaret 0, (%0)

Revil adlı üyeden alıntı

Aklımda bir scripti tekrardan yazmak var böylece öğrenebilceğimi düşünüyorum yararlı olur mu ?

Hiçbirşey bilmiyorsunuz ve script yazıcaksınız bence hiçbir yararı olmaz hatta ve hatta sizi bu yoldan çevirir bu iş. Size tavsiyem birkaç gün php derslerini okuyun izleyin öğrenin sonra yavaş yavaş basitten sistemler yazmaya başlayın. Arkadaşın dediği gibi ne kadar script yazarsan kodlamalar okadar aklında kalır ve kendini okadar geliştirirsin. Ben bile 2-3 senedir PHP yazıyorum fakat php'nin %20 bile kullanmıyorum çünkü php göründüğü kadar mini minnacık kodlama sistemi değildir. veri çekme gönderme yazdırma gibi işlemler basit işlemler işler karmaşık işlere girince değişiyor yani en attan yavaştan başla.
Revil

kişi bu mesajı beğendi.

Hızlı deneyin, hızlı başarısızlığa uğrayın ve hızlı bir şekilde kendinizi yenileyin.
― T. Peters

27207 27207 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
Herşeyi öğrenmeye kalkma hocam. Ezberleme işine hiç girişme. Önce ne yapacağına karar ver. Sonra o iş için ne lazımsa sadece onları öğren. İşin ayrıntısını sonra öğrenirsin.
Bak, Hello World yazdırıp, veritabanına veri girip onu çekmeyi öğrensen bile birçooook şey yapabilirsin. Hatta baya güzel blog scripti de yaparsın. Çoğu web uygulamasında zaten veritabanına veri yazdırıp onu okutmayı bilsen yetiyor.

Aslında kitap almaya falan gerek yok. Basit synthax yapısını öğren yeter. Ufak basit bir scripti indir (8-10 sayfalık birşey). Oradan kurcalayarak birçok şeyi öğrenirsin. Birkaç giriş seviyesi video izlersin. Onları uygularsın. Kafayı gerekli gereksiz herşeyle doldurmana gerek kalmaz. Bir koduda ihtiyacın olunca araştırıp öğrenirsin, daha kalıcı olur.
Revil

kişi bu mesajı beğendi.

mtnglbnzr mtnglbnzr Bilgisayar Programcısı Kullanıcı
  • Üyelik 31.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Mücadele
  • Konum Kahramanmaraş
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 203
  • Beğeniler 28 / 29
  • Ticaret 22, (%100)
Buyur kardeşim link burada git öğren !