Bu işi düzgün yapanları tenzih ediyorum ama,SEO ülkemizde arama motorunu kandırmak olarak algılanıyor maalesef...Bu sorunda müşterilerin hemen ilk sayfaya çıkmak gibi ütopik beklentilerinin etkiside büyük..Oysa ne SEO sihirbazlık,ne de SEO uzmanı sihirbaz.Konuyu hala sihirbazlık olarak gösteren SEO firmaları ve uzmanları ne yazık ki bindikleri dalı kesmektedirler.Yazılım ,tasarım ve içerik kaliteli olmadan yapılan tüm SEO çalışmaları ve aksiyonları geçici bir başarıdan ibaret.SEO aslında çok kolay,gözünüzde büyütmemenizi tavsiye ederim.Bir örnekle bu iddiamı pekiştirmeye çalışacağım;5 İdealist insanlar kaliteli bir kaıdn portalı kurmak hevesiyle yaklaşık bir yıl önce yola çıktık.Özgün bir atsarım,Google dostu yazılım ve bilimsel ,doyurucu içerikle halen devam ediyoruz.Anahtar kelime optimizasyonu ve sosyal medya paylaşımı dışında hiç bir SEO aksiyonu yapmıyoruz.1 yılda geldiğimiz nokta gerçekten bizi tatmin ediyor.Hem ziyaretçilerimiz her ay %40 artıyor hem de sitede kalma oranlarımız yükseliyor.
Özetle demek istediğim; Arama motoru için bir şey yapmayın,''Ben ziyaretçi olsam bir siteden ne beklerim?'' sorusunu cevaplamak için aksiyonlar alın.Bugün olmasa bile yarın kalite fark edilecektir.Aşağıda sitemizin linkini de paylaşıyorum.Saygılarımla,
Özgür Sakcı.
http://guzelimguzel.com