hopisu adlı üyeden alıntı

5300 lira borç çıktı bende:) Atandıktan sonra bile borç yazmaya devam etmiş devlet,şaka gibiler,bayadır bu borcu sildirmeye ya da hafifletmeye çalışıyorum,bakalım yarın nolacak.


hopisu hocam kesinlikle gelir testine gidiniz çok büyük olasılıkla borcunuz düşecek.
Hiç gelir testi yaptırmayanların bu ay sonuna kadar en yakın kaymakamlığa gidip test yaptırması gerekiyor. Böylece en üst seviyeden çıkartılan borç (asgari ücretin iki katından hesaplanıyor) sizin durumunuza göre ya tamamen ortadan kalkacak ya da azalacak. Bu kişilerin ailelerinde kişi başı gelir asgari ücretin 3'te 1'inden az ise hiç prim ödemeden sağlıktan yararlanabilecekler. Böylece tüm borçları silinecek. Gelir testine geç girenler ise girmedikleri dönemler için çıkartılan en üst düzeyden borcu yine aynı şartlarda sildirebilecek ya da gelirlerine göre düşürebilecek. Test yaptırıp borçlarını ödemeyenler için ise yapılandırma imkanı var ki burada da borç taksite bölünüyor. Yapılandırma için ise son tarih 30 Nisan 2015. Bu tarihe kadar en yakın SGK birimine başvurmak gerekiyor.

Ek Olarak: Borç çıkan arkadaşlar içinde yapılandırma imkanı bulunmaktadır. Bunu n içinde 30 Nisana kadar sgk ya müracaat etmeniz yetecek.
Bu başlıktan tüm cevaplata ulaşabilirsiniz "Tüm Detaylarıyla GSS Borçlarını Yapılandırma"
http://sgkrehberi.com/haber/50838/