PHPacemisi adlı üyeden alıntı

Hocam ben uzmanı değilim ama bu konuyu biliyorum.
Bu olay ilk olarak "duplicate content" sınıfına girer. İkinci olarak spame girer. Matt Mullenweg'in bir videosu var. Bu soruyu cevaplıyor. Diyor ki; eğer açılan sayfada çok fazla link varsa kaldırmak en iyisidir. Ama arşiv sayfası linklerin yanında yararlı bilgiler de veriyorsa dursa da olur durmasa da.
Ardından Google bunu birde köprü sayfa statüsüne sokuyor.
https://support.google.com/webmasters/answer/2721311
"Ziyaretçileri, sitelerinizin gerçek kullanılabilir veya ilgili bölümüne yönlendirmek üzere oluşturulmuş sayfalar"
Arşivlerin köprü sayıldığı makaleyi de bulayım linkini göndereyim. Arşiv sayfaları da gerçek içeriğe açılan bir link yığınıdır diyor Google o makalede. Bir yerlere link yığacaksan bu arşiv sayfaları değil sitemap olmalı diyor.
Bu işlem ayrıca SEO'ya yararlı olabilir (kısa vadede) ama sonuç olarak köprü sayfa olayına, duplicate content olayına, link yığını olayına, gerçek içeriği gizleme olayına, kullanıcı için değilde arama motorları için sayfa yapma olayına, bunun yanında kullanıcıyı yanıltma olayına da girdiği için kimse önermiyor. Wordpress'in kurucusu ve Google'da dahil.
Burada Google indeskledi diye olay güzeldir, yararlıdır anlamına gelmiyor. O herşeyi indeksler, işi o.
Şu iki makaleyi okumalısın:
https://support.google.com/webmasters/answer/66359?hl=en
https://support.google.com/webmasters/answer/40349?hl=tr&ref_topic=3309300

Evet tüm araştırmalar etiketleme sistemini kötülemiş..Sanırım az ve öz etiketler , ve oldugu gibi kalması en mantıklısı ..
Teşekkürler arkadaşım.