diyanet kelimesinin eş anlamlısı yada halk arasında en çok kullanılan alternatif kelimesi ne ise o şekilde aradın.İlk defa sizden duyuyorum diyanet kelimesinin yasak olmasını.Bunun kanun kural madde olduğu ilgili döküman veya ilgili sayfa neresi ? bir bakayım.
Bununla ilgili birçok site kapatıldı biraz bakabilirsiniz torba kanunada kaynak
http://www.sabah.com.tr/gundem/2013/06/28/torba-teklif-komisyonda-kabul-edildi
"DİYANET" İSMİ KULLANILAMAYACAK
Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunu'nda öngörülen değişiklikle, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın izin verdiği vakıf, kurum
ve kuruluşlar dışında, diğer kurum ve kuruluşlar ile özel ve tüzel kişiler tarafından "Diyanet" kelimesi isim olarak kullanılamayacak.
Mazbut ve mülhak vakıflar ile Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne, gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerine ait olanlar hariç olmak üzere, mülkiyeti kamu kurum ve kuruluşları ile Hazineye ait taşınmazların üzerindeki dernek ve vakıflarca kendi kaynaklarından toplanan veya toplanan bağış ve yardımlarla yaptırılan cami ve mescitler ile Kur'an kurslarının bir kısmında veya eklentisi ya da bütünleyici parçasında bulunan ve ticari faaliyetlerde kullandırılması öngörülen kısımları, irtifak hakkı tesisine konu edilmemek şartıyla ve elde edilen gelirlerin yüzde 10'u pay olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'na aktarılmak, kalan kısmının en az üçte ikisi öncelikle gelirlerin elde edildiği cami, mescit veya Kur'an kurslarının yapımı, bakımı, onarımı ve işletilmesi ilişkin giderlerine, kalanı ise tüzüklerinde veya vakfiye ya da vakıf senedinde belirtilen amaçlarda
kullanılmak şartıyla işletilmek, işlettirilmek veya kiraya verilmek üzere bedelsiz olarak ilgili dernek veya vakfın tasarrufuna bırakılacak.
Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un yürürlüğe girdiği tarihte Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı ve Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi kadrosunda bulunanlar, aynı unvanlı kadrolara atanmış sayılacaklar. Bunların görev süresi 6002 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren beş yıl olacak.