lostyazilim

Yazılımcılara Soru

11 Mesajlar 1.850 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

StreetStiLLs StreetStiLLs WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Matematik Öğretmeni
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** U**
  • Mesajlar 757
  • Beğeniler 6 / 57
  • Ticaret 3, (%100)
Bir video sitesi açma planım var. Ama bu sitede her üye herşeye ulaşamayacak. Ben ona belli süreli birkaç video izleme izni vereceğim oda sadece o videoları izleyebilecek. Veya o dosyalara ulaşabilecek. Bu tarz sistemlerin hazırları varmı acaba? Yoksada 0'dan yazma için ne kadar bütçe harcanabilir?

wmaraci
reklam

balporsugu balporsugu WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 510
  • Beğeniler 85 / 84
  • Ticaret 3, (%67)
yazmadan öteye videoları tutmanız için büyük alanlara ihtiyacınız olucak.udemy gibi tarzı siteleri inceleyin.

• Üyelik 15.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** U**
  • Mesajlar 757
  • Beğeniler 6 / 57
  • Ticaret 3, (%100)

balporsugu adlı üyeden alıntı

yazmadan öteye videoları tutmanız için büyük alanlara ihtiyacınız olucak.udemy gibi tarzı siteleri inceleyin.

Onun için sınırsız alana sahip hosting düşünüyorum. Yükleyeceğim video sayısı devamlı artmayacak. 100-200 civarı olur. Zaten sınırsız hostinglerdede gb değil adet önemliymiş sanırım

27207 27207 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
Sınırsız hosting paketlerinin koşullarını okursan hocam, sınırsız alanı kullanmak iyi niyete bağlıdır yazar hepsinde. Yani senin aşırıya kaçtığını düşündükleri an durdurabilirler.
Yazılıma gelince de ben sadece Wordpress olayını biliyorum. WP Member eklentisi var. Kullanıcı gruplarına göre içerik sınırlaması yapabiliyorsun. Mesela A grubu sadece şu kategori, sayfa ve videolara erişebilir diye seçebilirsin. Bunun yanında premium üye olanlar ise sınırsızdır diye ayarlayabilirsin. Paypal desteği var.

wmaraci
wmaraci

balporsugu balporsugu WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 510
  • Beğeniler 85 / 84
  • Ticaret 3, (%67)

StreetStiLLs adlı üyeden alıntı

Onun için sınırsız alana sahip hosting düşünüyorum. Yükleyeceğim video sayısı devamlı artmayacak. 100-200 civarı olur. Zaten sınırsız hostinglerdede gb değil adet önemliymiş sanırım

hocam sınırsız hostinglerde dediğin çoğunda trafik var belirli bir trafiğe izin veriyor.video işi biraz sıkıntılı. youtube bile geçen sene zarar ettiğini açıkladı.

• Üyelik 15.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** U**
  • Mesajlar 757
  • Beğeniler 6 / 57
  • Ticaret 3, (%100)

PHPacemisi adlı üyeden alıntı

Sınırsız hosting paketlerinin koşullarını okursan hocam, sınırsız alanı kullanmak iyi niyete bağlıdır yazar hepsinde. Yani senin aşırıya kaçtığını düşündükleri an durdurabilirler.
Yazılıma gelince de ben sadece Wordpress olayını biliyorum. WP Member eklentisi var. Kullanıcı gruplarına göre içerik sınırlaması yapabiliyorsun. Mesela A grubu sadece şu kategori, sayfa ve videolara erişebilir diye seçebilirsin. Bunun yanında premium üye olanlar ise sınırsızdır diye ayarlayabilirsin. Paypal desteği var.

Dediğin yöntemi kullanabilirim dediğin gibi benim 100-150 video gibi birşey olacak. Ve videolar 40-60 dk arası. Aşırıya kaçma mıdır bu? Bence öyle görünüyor :D Ama devamlı öyle kalıcak sonradan video eklenirse bile eski videoyla değiştirmek amaçlı eklenir o zamanda. Yani devamlı olarak artmayacak bu rakam

27207 27207 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)

StreetStiLLs adlı üyeden alıntı

Dediğin yöntemi kullanabilirim dediğin gibi benim 100-150 video gibi birşey olacak. Ve videolar 40-60 dk arası. Aşırıya kaçma mıdır bu? Bence öyle görünüyor :D Ama devamlı öyle kalıcak sonradan video eklenirse bile eski videoyla değiştirmek amaçlı eklenir o zamanda. Yani devamlı olarak artmayacak bu rakam

Hosting firmasına bağlı sonuçta. CPU tüketimini de artırır, birde hosting alanını dosya depolamak için kullanmakta yasak. Hem alanı fazla kullanmaktan, hem CPU kullanımından mutlaka sorun çıkar diye düşünüyorum. Bunlara izin verecek ucuz, kalitesiz firmalara yönelsen, onlarda da verim alamazsın, sürekli sorun yaşarsın.

MaMiFilm MaMiFilm WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yazar
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 558
  • Beğeniler 55 / 139
  • Ticaret 0, (%0)
Video sitesi hostingde barındırmazlar, zira aşırı BW yer videolar kendi hostinginde olduğu için. 100 - 150 video için yurtdışı lokasyon bir VDS al rahat rahat takıl, kimse de sana bir şey diyemez.

Profesyonel makale hizmeti için iletişime geçebilirsiniz.

• Üyelik 15.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** U**
  • Mesajlar 757
  • Beğeniler 6 / 57
  • Ticaret 3, (%100)
Videolar kişilere özel olcak zaten sürekli izlenmeyecek ondan dolayı site hızı çokda önemli değil :)

karayel32 karayel32 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek php dev
  • Konum Isparta
  • Ad Soyad Y** A**
  • Mesajlar 158
  • Beğeniler 33 / 48
  • Ticaret 52, (%98)
videolarını saklamak için cdn servislerini kullanabilirsin. bedavaya veren birkaç servis mevcut. free cdn :)

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al