lostyazilim
tr.link

Java Proje Önerileri

7 Mesajlar 4.088 Okunma
lstbozum
tr.link

Proctives Proctives WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek -
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad V** Y**
  • Mesajlar 71
  • Beğeniler 34 / 9
  • Ticaret 0, (%0)

Arkadaşlar merhaba. Okul ödevi için; Java ile yapılmış olacak herhangi bir projeye ihtiyacım var. Android oyun,bilgisayar uygulaması vb şeyler. Aklınıza gelen ve olmasını istediğiniz şeyler varsa paylaşabilir misiniz?

ℂ⋆Biz ki ustasıyız Vatan sevmenin.ℂ⋆
wmaraci
reklam

Ertug Ertug WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yazılım geliştiricisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 361
  • Beğeniler 51 / 43
  • Ticaret 0, (%0)
Gunluk harcamalarin takip edilecegi basit bir Java + Sqlite uygulamasi guzel bir proje olabilir diye dusunuyorum. Gelir, gider eklenmesi durumunda gun sonunda toplam olarak ne kadar kar ya da zarar edildigini gostermesi ve aylik ya da haftalik istatistikler de ek puan kazandirabilir. :)
Proctives

kişi bu mesajı beğendi.

[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium

• Üyelik 15.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek -
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad V** Y**
  • Mesajlar 71
  • Beğeniler 34 / 9
  • Ticaret 0, (%0)
Öncelikle öneriniz için teşekkür ederim. Hoca kendi verdiği projeye göre sitemap için bir bot hazırlamam gerektiğini söyledi. Yani herhangi bir sitenin haritasını çıkaracağım yazmış olduğum Java kodu ile. Bunun için yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. :)

• Üyelik 21.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 361
  • Beğeniler 51 / 43
  • Ticaret 0, (%0)

Proctives adlı üyeden alıntı

Öncelikle öneriniz için teşekkür ederim. Hoca kendi verdiği projeye göre sitemap için bir bot hazırlamam gerektiğini söyledi. Yani herhangi bir sitenin haritasını çıkaracağım yazmış olduğum Java kodu ile. Bunun için yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. :)

Ben Java coder degilim ama o kadar fark etmez, yardimci olmaya calisirim. Projenin detaylarini yazabilir misin? Sayfaya girip linkleri senin mi elde etmen gerekiyor yoksa site haritasini mi parse etmen gerekiyor?

[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 15.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek -
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad V** Y**
  • Mesajlar 71
  • Beğeniler 34 / 9
  • Ticaret 0, (%0)
Öncelikle ilgin ve alakan için çok teşekkür ediyorum. Hoca internet üzerinden sadece konu başlığını verdi,ben de orijinal metni yazayım."A Web Site Tree generating simple Web Spider application." Sadece bu konu başlığı var. Kod için Eclipse programını kullanıyoruz. Basit bir şekilde linkler,sekmeler vb şeyleri çekmeye yarayan bir kod istiyor. Benim bildiklerim de bununla sınırlı.

• Üyelik 21.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 361
  • Beğeniler 51 / 43
  • Ticaret 0, (%0)

Proctives adlı üyeden alıntı

Öncelikle ilgin ve alakan için çok teşekkür ediyorum. Hoca internet üzerinden sadece konu başlığını verdi,ben de orijinal metni yazayım."A Web Site Tree generating simple Web Spider application." Sadece bu konu başlığı var. Kod için Eclipse programını kullanıyoruz. Basit bir şekilde linkler,sekmeler vb şeyleri çekmeye yarayan bir kod istiyor. Benim bildiklerim de bununla sınırlı.

Rica ederim. Evet, arama motorlarının botlarına benzer bir bot yazmanı istiyor anladığım kadarıyla. Şöyle yapabilirsin:
1. Herhangi bir kırık olmayan link'e (link haritasını oluşturmak istediğin link'e) request gönder. Sonra sayfanın cevabını al. Bu cevap sayfanın HTML kodları olacaktır.
2. Boş bir liste oluştur. Regex ile dönen cevaptaki tüm HTML tag'larını bul. İnternette a tag'ları için örnek bir regex cümleciği bulabilirsin. Daha sonra her a tag'ını listeye ekle.
Bu, tek bir sayfada bulunan link'lerin haritasını oluşturman için yeterli olacaktır. Daha sonra,
3. Boş bir dictionary oluştur. Listedeki her linke sırayla request gönder. Cevaplardaki title tag'ını parse edip dictionary'e link ve title olarak linkleri teker teker ekle.
4. Dictionary'i yazdır.
Basit mantığı bu olsa gerek. Java'ya uzağım ama Python'la yapılması zor değil. Mantık hepsinde de aynıdır. Gelişmeleri ve takıldığın konuları yine buraya yazarsan yardımcı olmaya çalışırız.
[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium

• Üyelik 15.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek -
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad V** Y**
  • Mesajlar 71
  • Beğeniler 34 / 9
  • Ticaret 0, (%0)
Gerçekten çok çok teşekkür ederim,Allah razı olsun. Dediğiniz gibi projede ilerleyeceğim. Takıldığım yer olursa buradan paylaşırım tekrardan. Hayırlı akşamlar...

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al