kendoka
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Geleneksel Tedavi Usulleri Uzmanı
-
-
Ad Soyad
B** Ö**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
Merhaba arkadaşlar
Bir süre önce kodlama öğrneyim programlama öğreneyim diye araştırma yaptım ce c# öğrenmeye karar verdim.
Sonra düşündüm c# bana ne kazandırcak diye. Masaüstü program yazabileceğim.
Sonra baktım da masaüstü program benim işlerim için pek de mantıklı değil. Mesela bi bot yazdırdım arkadasa girip forumları falan dolduruyor. Pc kapanınca iş bitti :)
Sorum şu:
C dilleri ve asp ile yapıp da php ile yapamayacağım şeyler nelerdir.
Oyun ve masaüstü programlar olması önemli değil. Önemli olan işlev. Yani platform önemli değil. Önemli olan olanaklar.
Diğer diller ile yapılıp php ile yapılamayacak şeyler nelerdir ?
27207
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Öyle bir karşılaştırma yapılamaz hocam, uzun sürer. Sen tam olarak ne yapmak istediğini ayrıntılı yazarsan ona uygun dil hangisiyse tavsiye veren çok olur.
Yani bu yazılım olayı,ya masaüstü program yaparsın ya da web sitesi yaparsın şeklinde kısıtlanamaz. Ben bi dil öğreneyim, herşeyi yapayım şeklinde de olamaz.
Ama özetle, PHP ve ASP sunucu taraflı dillerdir. Veriler sunucuya gönderilir, o işler ve ilgili tarafa işlenmiş veriyi gönderir. Ham veriyi client göremez.
Asıl amaç neyse sen yaz hocam, ben çok şey bilmiyorum zaten bilenler yardımcı olur.
27207
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Yani o tür işler için PHP'de olur ASP'de. Ama böyle forumlardan veya bir internet sitesinden basit üsul çalışacaksan PHP öğrenmen daha iyi. Kullanıcısı çok. ASP'yi genelde büyük firmalar kullanıyor. Şirketlere yaptırıyorlar işlerini. O şirketlerde de mühendisler falan çalıştığı için hep ASP kullanılıyor. Sonuç olarak profesyonelce çalışmayacaksan PHP iyidir. ASP öğreneceksen de tam anlamıyla uzman olman lazım, normal vatandaş işi değil yani ASP.
Birde ben az buçuk biliyorum ama C öğrenirsen diğer programlara dillerine daha hızlı geçiş yaparsın diyorlar.
3han
3HanNET Tasarım&Yazılım
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Web&Masaüstü Programlama
-
-
Ad Soyad
H** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Asp.net c# ile bahsettiğiniz birçok işlemi rahatlıkla yapabilmekle beraber, php ile de bunları çok rahat yapabiliriniz. Karşılaştırma gibi bakılamaz bu işe ama php dili web ortamında daha kolay daha kullanışlı bana kalırsa tabii bu benim kendi görüşüm. Temel programlama mantığını öğrenmekte fayda var yazılım işine girmeden evvel, c# ile programlama temellerini öğrenen birisinin diğer yazılım dillerini bilmese bile rahatlıkla yorumlayabileceğini düşünüyorum. Örnek vermek gerekirse lisede c# öğrendik temel olarak lisenin son yıllarında web programlama ilgimi çekti asp.net ile devam etmektense php öğrenmeye başladım c# dan php geçerken hiç zorluk yaşamadım. Ayrıca asp.net c# kullanarak da güzel işler çıkartılabiliyor. Sonuç olarak kendi kararınız bu soru biraz gitara başlarken hangisiyle başlamam gerekir sorusuna benziyor :) Hangisine ilgi duyuyorsan hangisiyle uğraşırken daha fazla haz keyif alıyorsanız onunla başlayın.
1 kişi bu mesajı beğendi.
3HanNET Web Tasarımı & Yazılım Teknolojileri - 3hannet.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Yazılım Tek.
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
Sadece çalışmaların web üzerinden olacaksa php tartışılmaz. Ancak bende yaklaşık bir ay önce tam anlamıyla C# derslerine başladım yavaş yavaş Asp.net diline geçme aşamasındayım. Asp.net ile c# dilinin uyumuda tartışılamaz arkadaşımızında belirttiği gibi her iki dillede amacına ulaşabilirsin.