kelimelerbenim adlı üyeden alıntı
Öncelikle domain jenerik değil, o yüzden direkt olarak yüksek bir maddi değer beklentisi içine girmeyin derim.Lakin bir yemek tarifi sitesi için uygun bir domain.
Elbette domain ne kadar iyi olursa olsun, onu değerli yapan içeriği ve kendisine yapılan yatırımdır.
Hepiburada, gittigidiyor gibi siteler şu an var olmasaydı ve siz bu konuda bu isimlerden biri için yorum isteseydiniz yine mırın kırın edenler olacaktı. Fakat bu domainlerin şimdiki durumu ortadadır.
Onun dışında şöyle bir örnek verebilirim.
Google'da "yemek tarifi" kelimesinde yemektarifi.com sitesi 9. sıradayken
hiç alakasız tenceretv.com 4. sıradadır.
Ben burada tenceretv domaini 1 TL'den açık arttırmada desem, bir kişi çıkıp 2 TL veriyorum demez.
Çok ama çok doğru bir noktaya değinmişsiniz. Domain alırken dikkat edilmesi gerekilen hususlardan birtanesi de domainin geçmişinin temiz olmasıdır. Domainin bulunduğu eski konum çok önemlidir. Ben domain alirken insanlar nasıl aratır diyerek hiç domain almadım. Domain ertesi gün aklıma geliyorsa ve akılda kalıcı olduğuna inandıysam hemen reglerim. Bahsettiğiniz örnek günümüzde çok görülmekte o yüzden akılda kalıcılığını daha ön planda tutmalıyız bana kalırsa...