Turgay Can adlı üyeden alıntı

En basit hali ile 10 tane buton koy bir div içine birine tıkladığında tıkladığın butonun id'sini o btn'nin id değerinden anlayabilirsin dimi? İşte yukarıdaki anlatmak istediğimde bu. Sen arayüze boyutları 1'e 1olan butonlar yerleştirdiğini düşün ve id alanında yada value alanındaki değerleri hazırlayıp öyle sayfayı getireceksin.

Devam ;

Bir arayüz kullanıcıya(harita) veriyorsun. Bu haritayı sayfada render ederken zaten her noktası için x/y koordinatları ile arayüze vermen gerekir. Kullanıcı arayüzde bir noktaya tıkladığında yani marker'ı yerleştirdiğinde bir noktaya o noktadaki koordinatları elde etmiş olursun.

Masker işaretlenen noktayı bir değerde tut yada db'ye kaydet sonra ikinci noktaya marker yerleştirsin bu değerleride al db'de tut. En kısa yol isterse, iki nokta arasındaki en kısa yol bir doğrudur :) kafasından en basit hali ile bir şeyler ortaya çıkarmış olursun ;)

Noktanın kırmızı, mavi olması basit ajax, jQuery ve css trickleri ile halledilir. butona tıkladığında db'ye kaydettikten sonra tıklanılan butonun rengini kırmızı yap, bir imaj ile marker ekle..

jQuery'deki addClass, elemen yada html rahatça işini görür.

Şu imzadaki karakter sayısını adminler artırsa keşke.. duyurulur.

Özel mesaj atmayınız, sadece genel herkese açık olan konulara cevap yazıyorum ;)

dosyayı göndersem yardımcı olur musunuz? pek asp.net'ten pek anlamıyorum. bu yaptıklarımı da internetten çevire çevire yaptım. httpclient'te kaldım.