Bir süredir çeşitli internet siteleri yönetiyorum kendi çapımda. Dolayısıyla da çeşitli webmaster forumlarında vakit geçiriyorum. Geçen zaman içinde çeşitli gözlemler yaptım. Yaptığım tespitlere göre, bu işe her atılan kişi bir döneminde, googledan ziyaretçi gelmiyor, hitim neden artmıyor gibi sorular yöneltiyor. Neredeyse herkesin geçtiği bu dönemde, genelde forumlarda araştırma yapıp, bazen de kandırılıyorlar. Bunun için benim deneyimlediğim çeşitli konular var. Bu noktalara değinerek sizlere yardımcı olmaya çalışacağım. Her zaman dediğim gibi ben ASLA bir SEO uzmanı DEĞİLİM. Yazdığım tüm yazılar kendi deneyimlerimle elde ettiğim bilgilerdir. Doğru olmayabilir, yanlış bile olabilir. Ama şu zamana kadar bir kötülüğünü görmedim.

Site İçi Optimizasyon tamam mı ?

Şimdi işe başlamadan önce bu konudan emin olmak gerekir. Eğer bunun ne olduğuna dair bir fikriniz yoksa bu yazıya devam etmeden önce, SEO Nedir? Nasıl Yapılır? yazımı okumanızı tavsiye ederim. Yazıyı okuyunca bir nebze de olsa yaptığınız hataları göz önüne alabileceksiniz. Tabii ki sadece yazımı okuyarak işi bitiremeyebilirsiniz. Biraz araştırma yaparak tam olarak konuyu kavrayıp, site içi optimizasyonu tamamlayabilirisiniz.


Anahtar kelimelerdeki sıranız nedir ?

Eğer optimizasyonunuzu tamamladıysanız, şimdi adımınız konularınızdaki anahtar kelimelerinin Google aramalarında kaçıncı sırada olduğuna bakmak. Sonuçta hitlerin büyük oranla Google’dan gelmesi gerekli. Mantıken düşündüğümüzde de üst sıralarda çıkmayan bir sitenin hit alması düşük bir ihtimal. Bu noktada kendimizden pay çıkaralım. Hangimiz bir arama yaparken 2. sayfadan sonrasına bakarız. Hatta çoğu zaman ilk sayfanın ortasına gelmeden aradığımızı buluruz. O zaman öncelikle kelimelerdeki Google sıralamamızı öğrenelim. Bunu için çok farklı siteler var. Kendiniz arama yaparak uygun Google sıra bulucunuzu bulursunuz. Eğer siteniz anahtar kelimenizde ilk 500 içinde yoksa, hatta ilk 20 içinde yoksa o kelimeden hit gelmesi çok düşük oranla olur. Ona göre reklam, link ve tanıtım yazısı çalışması yapmalısınız. Bunların ne olduğunu dair bilgileri de yakında yazacağım yazılardan öğrenebilirisiniz.


Anahtar kelimelerinizin aranma hacimleri kaç ?

Eğer anahtar kelimelerinizde ilk sayfada iseniz, hatta ilk 5 içindeyseniz ve hala hit gelmiyorsa ne olacak? Tam bu noktada her zaman olduğu gibi mantığımızı konuşturmak gerekli. O kadar öndeyken hala hit gelmiyorsa, o zaman anahtar kelimelerinizin aranma hacimleri düşüktür. Peki anahtar kelimelerimizin aranma hacimlerini nasıl öğreneceğiz? Bu noktada Google bizim imdadımıza yetişecek.
___________________________
Kelime Aranma Hacmi
___________________________
Analiz sonucunda size verilen veriler aylık aranma hacimleridir. Sonuçları 30’a bölerek günlük aranma sayılarını öğrenebilirsiniz. Sonuçta eğer ilk sıradaysanız analizden gelen hit ortalama olarak günlük size gelecektir. Ama aranma hacmi düşükse hepsi gelse de bir işe yaramayacaktır.


Kelimelerimin aranma hacimleri çok düşükmüş. Şimdi Ne yapmalıyım ?

Eğer siteniz bir konu üzerine kuruluysa, farklı alanlara imkan tanımıyorsa yapacağınız pek de şey yok aslında. Ama size farklı alanlarda içerik girmeye imkan verecek bir siteniz varsa, yazılarınızı yazmadan önce aranma hacimlerine bakarak bir yol haritası çizebilirsiniz.


Sosyal medya kullansam olmaz mı ?

Sosyal medyada aktif olarak kullandığınız ve hatrı sayılır bir takipçi kitleniz var ise işi buradan da yürütebilirsiniz. Eğer Google sıralamanız düşükse, zaten bu yöntemle ilerlemesini de sağlayacaksınızdır. Unutmayalım Google sosyal medyanın gücünü kabul etmiş durumda ve etkili bir yöntem olarak sayıyor.


Bu yazım için bu kadar yazı yeter. Fazlası sizi boğabilir, tabii beni de. Diğer yazılarımı da takip ederseniz mutlu mesut edersiniz. Herkese bol hitler.


Kaynak : Hitim Neden Artmıyor ?